ČOČEK ROMSKOG SRCA: Objavljena ritmična pesma orkestra vranjskog trubača Ekrema Mamutovića

D. Ristić

26. 06. 2021. u 20:27

ČUVENI vranjski trubač Ekrem Mamutović, zajedno sa svojim orkestrom, objavio je novi čoček pod nazivom "Romano vilo", odnosno "Romsko srce".

ЧОЧЕК РОМСКОГ СРЦА: Објављена ритмична песма оркестра врањског трубача Екрема Мамутовића

Foto D. Ristić

Kompozicija je snimljena pre pandemije korone, ali je njeno objavljivanje bilo odloženo do sada, usled novonastalih okolnosti.

- Period iza nas je bio posebno težak za muzičare, jer nisu imali mogućnost da igde nastupaju, što ih je dovelo na ivicu egzistencije, ali je i srce trpelo bez onog bez čega ne može - pesme i radosti - rekao je, za "Novosti", Mamutović. - Čoček smo nazvali "Romsko srce" jer odražava ono suštinsko u nama, pesmu i veselje. Melodija i ritam pozivaju na život i igru, na "ludilo" koje nam svima nedostaje.

Novi Ekremov čoček odlična je zvučna podloga za leto koje očekujemo sa optimizmom. Spot je snimljen u nedavno renoviranom Gradskom parku u Vranju, obojenim vedrim prolećnim bojama.

Kako nam kaže Ekrem, svirki još uvek nema, ali se uskoro očekuju svadbe i veselja, kojih nema bez trube. A onda, uz poznate zvuke, oživi i romsko srce i počinje istinsko ludilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a