POPUSTI U 150 FIRMI: U Modriči potpisan ugovor sa Fondacijom "Za porodicu"

V. BLAGOJEVIĆ

24. 05. 2021. u 11:25

NAČELNIK Opštine Modriča Jovica Radulović potpisao je Ugovor o učešću u projektu "Prijatelji porodice", sa Draganom Dakićem, predsednikom Fondacije "Za porodicu".

ПОПУСТИ У 150 ФИРМИ: У Moдричи потписaн уговор са Фондацијом За породицу

Foto V. Blagojević

U okviru tog projekta porodice sa troje i više dece dobijaju "ponosne kartice" koje im omogućavaju popuste prilikom kupovine robe i usluga širom Srpske, što predstavlja meru podrške povećanju nataliteta i pomoć višečlanim porodicama.

- Opština Modriča je prva među desetak opština u RS koje su se uključile u projekat i time dale konkretnu podršku višečlanim porodicama u lokalnoj zajednici - konstatovao je Dakić.

On je dodao da je do sada izdato oko 4.000 tih kartica, a cilj je da do kraja godine bude oko 7.000.

- Korisnici kartica ostvaruju popuste u svim segmentima potrošnje i trenutno je putem aplikacije i internet prodavnice u RS uključeno oko 150 preduzeća koja nude svoje usluge i robu. Planirano je da se do kraja godine ovom projektu pridruži oko 500 firmi - najavio je Dakić.

PODSTICAJI

PROJEKAT je koncipiran tako da objedinjuje pronatalitetnu politiku i mere podsticaja privrednom razvoju lokalne zajednice kroz unapređenje digitalizacije tržišta, rečeno je u Modriči.

Opština Modriča će finansirati izradu i održavanje veb-šopa za sve prijavljene privrednike i njihova preduzeća iz Modriče, koji prihvate učešće u ovom projektu. Inače, na području Modriče živi oko 200 porodica sa troje i više dece.

- Uz "ponosne kartice" porodice sa troje i više dece moći će da ostvare uštede prilikom kupovine u prodavnicama širom Srpske. Već imamo pozitivne reakcije naših privrednih subjekata, koji su iskazali spremnost da se priključe u ovaj projekat - rekao je Radulović.

Radulović je naglasio da je ovo podsticaj privrednom razvoju opštine koji se ogleda u tome što će davaocima popusta biti obezbeđen pristup jedinstvenoj elektronskoj prodajnoj platformi, preko koje mogu besplatno i neposredno plasirati svoje proizvode i usluge bez obzira na lokaciju, oblik poslovanja i vrstu vlastitih prizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!