ELEZU ODUZETO SRPSKO DRŽAVLJANSTVO: Proširena istraga protiv kriminalne grupe čili vođa je izručen BiH

O. MATAVULj

18. 05. 2021. u 18:38

MUP Srbije ukinuo je državljanstvo Srbije Darku Elezu, koji je u martu izručen Bosni i Hercegovini zbog vođenja krivičnog postupka za više teških krivičnih dela.

ЕЛЕЗУ ОДУЗЕТО СРПСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Проширена истрага против криминалне групе чили вођа је изручен БиХ

Foto: Printskrin

Senad Kreho, Elezov advokat, kaže za "Novosti" da je rešenje o ukidanju državljanstva njegov klijent primio u pritvorskoj jedinici, u kojoj se nalazi odlukom Suda BiH. 

- Elez mi je juče javio da je dobio rešenje o ukidanju državljanstvaSrbije. To je trebalo da bude uručeno putem međunarodne pravne pomoći, a stiglo je kao da se Sarajevo nalazi u Srbiji. Detalji mi nisu poznati idanas ću ga posetiti kako bi utvrdio o čemu je reč - rekao je Kreho. 

On kaže da rešenje nije video, ali da mu je to smešno. 

- Ne znam na osnovu čega su to učinili. Pretpostavljam da je navedeno danije dostojan da bude državljanin Srbije. Po meni, to je nemoguće. I ranije sam govorio da je Srbija, u odnosu na BiH, ozbiljna zemlja i neznam kako to sebi mogu da dozvole. To je van pameti - kaže Kreho. 

Pojašnjava i da je kontaktirao sa Elezovovim advokatima u Beogradu kakobi tužbom pokrenuli upravni spor i osporili rešenje. 

UBISTVA POLICAJACA

NEDELjKO Lizdek i Miloš Obradov ranije su dovođeni u vezu sa učešćem uubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Višeod pola godine su proveli u pritvoru, ali su u nedostatku dokaza puštenina slobodu.

- Očigledno ovdašnje vlasti žele da mu sude i u predmetu "Lutka", što jenemoguće. Ne može nikakvo ministarstvo o tome odlučivati, već Viši sud uBeogradu, koji je i doneo rešenje o izručenju - ističe Kreho. 

Tužilaštvo BiH, Eleza sumnjiči za ubistva Siniše Miličevića Tigra 2018. iMiloša Ostojića 2019. u Istočnom Sarajevu, za planiranje ubistva ZlatanaĆuka i Miloša Božovića, kao i tri iznude. U okviru te istrage, nadležniiz MUP Republike Srpske juče su saslušali Nedeljka Lizdeka i MilošaObradova iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sadelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza. 

- U toku je kriminalistička obrada s ciljem rasvetljavanja više teškihkrivičnih dela za koje se sumnja da ih je počinila kriminalna grupa načijem je čelu bio Darko Elez - kaže izvor blizak istrazi. 

Lizdek i Obradov imaju bogate dosijee. Privođeni su i pritvarani uokviru istrage ubistva Damira Ostojića zvanog Šijan (43) i ranjavanjanjegove nevenčane supruge Sandre Jošić, koji su izrešetani 5. septembra 2018. u Banjaluci. Obojica važe za članove auto-mafije iz IstočnogSarajeva i u početnoj fazi istrage Šijanovog ubistva dovođeni su u vezusa krađom "škode oktavije", koja je korišćena u zločinu. Vozilo jepronađeno zapaljeno u Piskavici kod Banjaluke. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu