OD POLICIJE DOBIO BATINE ZBOG PREKRŠAJA? Trebinjac tvrdi da je brutalno pretučen na Vaskrs jer se nije zaustavio

D. CURAĆ

18. 05. 2021. u 10:40

TREBINjAC Marko Dučić, sportski radnik, bivši džudista i borac prve kategorije, tvrdi da su ga brutalno pretukli i ponižavali pripadnici Policijske uprave Trebinje.

ОД ПОЛИЦИЈЕ ДОБИО БАТИНЕ ЗБОГ ПРЕКРШАЈА? Требињац тврди да је брутално претучен на Васкрс јер се није зауставио

Foto Arhiva

Prema njegovim rečima, zbog saobraćajnog prekršaja 2. maja, za Vaskrs, doživeo je najveće poniženje u životu, brutalno je pretučen i pre nego što je pokušao da objasni zbog čega se nije zaustavio patroli, koja je u suprotnoj traci legitimisala vozače. Kako kaže, čim se zaustavio, prišao mu je jedan policajac i udario ga tvrdim predmetom u glavu, a potom je nastavljeno brutalno premlaćivanje iako je svo vreme bio vezan.

- Kada su me ubacili u automobil isto sam doživeo. Taj policajac je seo sa moje leve strane i udarao me do iznemoglosti po desnom oku, a potom i po uhu. U stanici sam ponižavan i neljudski tretiran celu noć. Govorili su mi - "kako ti je lep rez, kako si lepo našmikan".

POVREDE Marko Dučić, Foto D. Curać

Nisu mi dali da sednem i terali su me da stojim sve vreme - tvrdi Dučić.

REAGOVANjE PU TREBINjE

NAVODI koje je Marko Dučić izneo biće ispitani od strane Unutrašnje kontrole MUP-a, saopšteno je iz PU Trebinje.

- Dučić se 2. maja oglušio na znak za zaustavljanje, pa je automobil kojim je upravljao sustignut na parkingu, i tom prilikom, vozač automobila je pružao aktivni i pasivni otpor, verbalno je vređao policijske službenike i nogom je udario jednog od njih - navode u saopštenju PU Trebinje i dodaju da su ga potom lišili slobode i sproveli u službene prostorije.

Dučićev advokat Zoran Ignjatić kaže da ovo nije prvi slučaj brutalnog premlaćivanja u Trebinju od strane policije. Ignjatić ističe da se radi o veoma malom broju policajaca koji ruše ugled MUP-a, a da u isto vreme Unutrašnja kotrola MUP-a u oko 90 odsto slučajeva odbacuje sve pritužbe.

- Isključivi motiv što se obraćamo javnosti je da se ministru unutrašnjih poslova, načelnicima policijskih uprava uputi poruka da obrate pažnju samo na nekolicinu njihovih pripadnika, koji na ovakav način tretiraju naše građane i koji na protivpravan i nezakonit način primenjuju silu. Koji je razlog da se osoba lišena slobode na divljački i nehuman način ovako tuče - istakao je Ignjatić.

Dučić je povodom svojih tvrdnji predočio i medicinsku dokumentaciju u kojoj je navedeno da su mu nanete teške telesne povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu