HEROJI NE UMIRU: Saborci se opraštaju od čuvenog komandanta Miše Pelemiša

S. M.

23. 04. 2021. u 22:43

KOMANDANT 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske Milorad Mišo Pelemiš posle duge borbe sa teškom bolešću preminuo je danas u Beogradu, saopštila je Boračka organizacija Drugog odreda specijalne policije Šekovići.

ХЕРОЈИ НЕ УМИРУ: Саборци се опраштају од чувеног команданта Мише Пелемиша

Foto: Printskrin RTRS

U oproštajnom pismu te boračke organizacije navedeno je da je Pelemiš bio patriota čija biografija je ispisana borbama, ratištima, junačkim podvizima.

- Mi njegovi saborci, našeg Mišu s Pelemiša posebno pamtimo, jer je kao pravi patriota odmah po izbijanju sukoba, došao na rodno ognjište u Pelemiše i organizovao narod i odbranu sela - navedeno je u oproštajnom pismu.

Pelemiš je bio prvi komadant Jurišnog odreda Vojske Republike Srpske, zatim komadant Drugog odreda specijalne policije Šekovići, pa komandant 10. Diverzanskog odreda Vojske Republike Srpske.

- Sećanja na Mišine junačke akcije, borbe, ostaće da se pričaju, da se sačuvaju od zaborava. Tuguju danas svi koji su imali pravilegiju da ga upoznaju, ali tuguju i oni koji su slušali priče i pesme o Miši s Pelemiša. Heroji nikad ne umiru, jer njihova dela se večno pamte! - istakli su iz Boračke organizacije Drugog odreda specijalne policije Šekovići.

Vreme i mesto sahrane Milorada Miše Pelemiša biće naknadno objavljeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (8)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove