VAKCINISANI MANJE STREPE: U Modriči u toku davanje druge doze, epidemiološka situacija se stabilizuje (FOTO)

Vid Blagojević

16. 04. 2021. u 08:21

U MODRIČI je u toku revakcinacija građana drugom dozom ruske vakcine Sputnjik V.

ВАКЦИНИСАНИ МАЊЕ СТРЕПЕ: У Модричи у току давање друге дозе, епидемиолошка ситуација се стабилизује (ФОТО)

Foto: Vid Blagojević

Uporedo sa revakacinacijom na punktu u Kino sali Srpskog kulturnog centra vrši se i vakcinacija građana starije životne dobi. Već peti dan traje revakcinacije i do sada je revakcinisano 289 građana. a u toku današnjeg dana revakcinaciju će obaviti još 60 modričana. Inače u Modriči je prvom dozom do sada vakcinisano 602 lica, vakcinama sputnjik, astrazeneka i fajzer. Pored njih prema procjenama najmanje još toliki broj modričana se vakcinsao samoinicijativno direktno u Srbiji. Građani nakon revakcinacije manje strepe od korone.

Foto: Vid Blagojević

- Osećam se sigurnije posle ovog svega. Sad sa nekom većom sigurnošću mogu se družiti i igrati se sa unučićima. Preporučila bi svima da se vakcinišu jer to je jedini način borbe protiv ovog zla. – rekla nam je Ljeposava Popović. I Midhat Omičević na sličan način razmišlja:

- Imam unučad i sad ću njima lakše prilaziti i neću se plašiti da se sa njima igram. Vakcinaciju bi preporučio svakom čovjeku da to uradi, iako znam da ima još uvek onih koji u to sumnjaju. Vakcina je jedini način da se ne zaraziš - zaključio je Omičević.

Prema ocenama lekara iz Doma zdravlja u Modriči je epidemiološka situacija stabilna. Danas su 3 lica pozitivna a trenutno je 98 lica na području opštine obolelih od virusa korona i oni se nalaze pod aktivnim nadzorom lekara.

Foto: Vid Blagojević

- Situacija nije ni najgora, ni najbolja. Bude dana da imamo nijedan ili dva pozitivna, a bude dana i sa deset.Moglo bi svakako biti bolje jer uvek može bolje. Preporučujem pacijentima da se obavezno jave lekaru ako su prehlađeni, imaju temperaturu, kašlju a da ne misle da je to nešto prolazno i što mogu sami lečiti kod kuće. Takva rzmišljanja ponekad znaju dovesti do zakašnjenja u borbi protiv virusa – istakla je Gordana Knežević pomoćnik direktora Doma zdravlja Modriča.

Od početka pandemije 848 građana bilo je zaraženo od 2849 testiranih na koronu.Opaku bolest prebolelo je 681 modričanin dok je životnu bitku sa virusom korona izgubilo 69 građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati