STANJE U KOVID BOLNICAMA U BIJELJINI: Situacija je veoma teška, ali je držimo pod kontrolom

V. Mitrić

07. 04. 2021. u 15:21

СТАЊЕ У КОВИД БОЛНИЦАМА У БИЈЕЉИНИ: Ситуација је веома тешка, али је држимо под контролом

FOTO: V. Mitrić

NA lečenju u kovid bolnicama u Bijeljini je 91 bolesnik, od kojih je 22 na respiratoru, a 55 na kiseničnoj terapiji. U protekla 24 sata bilo je deset prijema.

- Stanje u Kovid bolnicama je veoma teško, ali situaciju još uvek držimo pod kontrolom - ocenjeno na sastanku Kriznog štaba bolnice.

U minula 24 sata u Bijeljini je registrovano još 74 novozaraženih virusom korona. Epidemiološka situacija se i dalje pogoršava, raste broj prijema, a ono što posebno zabrinjava jesu teške kliničke slike kod pacijenata, među kojima ima i mlađih osoba.

Infektolog dr Aleksandra Radojčić izjavila je da, uprkos konstantnom rastu bolesnika, u  kovid bolnicama ima dovoljno mesta, te da Krizni štab bolnice zaseda svakodnevno i pravi strategiju za postupanje u slučaju da se scenario pogorša.

- U bolnicama leže bolesnici svih životnih dobi. Najteži slučajevi su stariji pacijenti sa komorbiditetima, uz bolesnike srednje životne dobi, a najmlađi pacijenti imaju 34 i 32 godine - rekla je Radojčićeva.

Ona je izrazila nadu da će sporazum koji  bolnica ima sa domovima zdravlja o formiranju dnevnih bolnica, rasteretiti bolničke kapacitete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)