UŽAS U DOBOJU, PEDOFIL IZA REŠETAKA: Obljubio 14-godišnju kćerku

O. MATAVULJ

30. 03. 2021. u 11:59 >> 16:24

OKRUŽNI sud u Doboju odredio je jednomesečni pritvor M. S. (43) iz Šamca, koji je prošle sedmice uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 14-godišnju kćerku!

УЖАС У ДОБОЈУ, ПЕДОФИЛ ИЗА РЕШЕТАКА: Обљубио 14-годишњу кћерку

Ilustracija / Foto: Depositphotos

Okružno javno tužilaštvo u Doboju osumnjičenom ocu monstrumu na teret stavlja da je počinio krivično delo obljube nad detetom mlađim od 15 godina.

- Osumnjičeni je od marta do avgusta prošle godine u više navrata, u nameri zadovoljenja svog polnog nagona, izvršio obljubu sa detetom mlađim od 15 godina, znajući da je oštećeno dete i da postoji velika nesrazmera u zrelosti i uzrastu između njih dvoje - saopštilo je OJT Doboj.

Navode da je nakon ispitivanja osumnjičenog tužilaštvo stavilo predlog za određivanje jednomesečnog pritovora koji je prihvatio sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju.

- Pritvor je određen zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke - saopštilo je tužilaštvo.

PRETI MU NAJMANJE OSAM GODINA

UKOLIKO se dokaže krivica osumnjičenom M. S., prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, preti kazna od najmanje osam godina zatvora. Kako saznajemo tereti se za dva oblika krivičnog dela obljube nad detetom mlađim od 15 godina, koje je zakonom izuzeto od ublažavanja kazne.

Kako saznaju "Novosti", celi slučaj je otkriven zahvaljujući prosvetnim radnicima škole koju devojčica pohađa. Oni su prvi posumnjali da je devojčica bila žrtva seksualnog zlostavljanja, pa su alarmirali nadležne insitucije. U celi slučaj uključen je Centar za socijalni rad, tužilaštvo i policija. Devojčica je saslušana u prisustvu stručnjaka i najcrnje slutnje su se obistinile.

Usledilo hapšenje osumnjičenog oca, koji ubrzo sproveden iza rešetaka, dok će devojčica dobiti svu potrebnu psihološku pomoć.

Zbog osetljivosti istrage, i zaštite maloletne žrtve u tužilaštvu i policiji ne žele da otkrivaju detalje ovog šokantnog slučaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)