NIKOLA (32) JE 52 DANA BIO NA RESPIRATORU: Imao je samo dva odsto šanse da preživi, linija je deset puta išla kao da je umro (VIDEO)

Novosti online

26. 03. 2021. u 10:45

NIKOLA Vukčević iz Banjaluke vratio se u život i pobedio koronu. Umesto njega, čak 52 dana disao je respirator i EKMO aparat. Lavovskom borbom lekara na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, dobio je najvažniju bitku.

НИКОЛА (32) ЈЕ 52 ДАНА БИО НА РЕСПИРАТОРУ: Имао је само два одсто шансе да преживи, линија је десет пута ишла као да је умро (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ovaj 32-godišnjak je za nepuna dva meseca izgubio 25 kilograma. Danas se oseća dobro. Na početku razgovora za RTRS naglašava da može da govori samo o onom periodu lečenja koga se seća.

Kako kaže, prognoze su bile veoma loše, čak jedan ili dva odsto da će preživeti.

- Lekari nisu davali lažnu nadu porodici i supruzi da ću da preživim. Deset puta linija išla kao da sam umro - priča on.

Prve simptome kovida osetio je 11. oktobra, a već za nekoliko dana energični mladi Banjalučanin je bio na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS, na Klinici za intenzivnu medicinu.

Priključen je na respirator, intubiran i uveden u indukovanu komu. Bile su mu neophodne i redovne transfuzije krvi, pa je upućen apel svima koji imaju, inače retku, krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli. Na apel se odazvali na hiljade darovalaca krvi iz cele Srpske.

Nikola Vukčević je na minulim izborima bio kandidat za odbornika u Banjaluci, na listi Socijalističke partije. Mandat u Skupštini grada mu je izmakao; ostao je prvi ispod crte na listi svoje stranke, verovatno i zato što se razbolio u jeku kampanje.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)