BISERA PRISVAJA ZASLUGE! Dodik poslao pismo Si Đinpingu, odgovorio i na akcije Turkovićeve

Tanjug

24. 03. 2021. u 18:21

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zahvalnost Vladi Narodne Republike Kine na odluci da donira BiH 50.000 vakcina protiv virusa korona, od kojih će značajna količina pripasti i Republici Srpskoj.

БИСЕРА ПРИСВАЈА ЗАСЛУГЕ! Додик послао писмо Си Ђинпингу, одговорио и на акције Турковићеве

Foto: Printskrin/ilustracija

Upitan da prokomentariše pokušaje ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković da sebi pripiše zasluge za donaciju kineskih vakcina, Dodik je rekao da je to, u najmanju ruku, smešno.

- Kada je reč o odnosima sa Kinom, jedino na čemu Turkovićeva radi jeste narušavanje bilateralnih odnosa dajući instrukcije koje su išle na štetu dobrih odnosa sa Kinom, bez saglasnosti Predsedništva BiH - rekao je Dodik.

Turkovićeva je ranije danas saopštila posle razgovora sa ambasadorom NR Kine u Sarajevu da će ta zemlja donarati BiH 50.000 doza vakcine.

Inače, u pismu zahvalnosti predsedniku Kine Si Đinpingu na ovoj značajnoj donaciji, Dodik je istakao da je Kina i ovim činom još jednom pokazala veliku solidarnost i nesebičnost, naročito prema malim narodima, koji su u ovim teškim vremenima ostavljeni da se sami bore sa pandemijom.

Naveo je da bi uskoro trebalo da stigne prvi kontingent vakcina iz Kine, koje je Republika Srpska dogovorila sa kompanijom "Sinofarm".

- Zahvalan sam Vladi Narodne Republike Kine i kineskom predsedniku Si Ðinpingu na ovoj značajnoj donaciji, koja će nam sigurno pomoći u borbi protiv pandemije. Mi dugo radimo na jačanju odnosa i prijateljskih veza sa Kinom, i ova donacija je upravo rezultat te dugogodišnje saradnje sa kineskim vlastima, ali i poslovnim partnerima, od kojih je značajna Kompanija ''Sinofarm'', koja gradi bolnicu u Doboju - rekao je Dodik.

Istakao je da će ova kompanija i dalje biti prisutna u Republici Srpskoj, kako i da će biti nastavljen rad na značajnim infrastrukturnim projektima.

Dodik je podsetio da se većina projekata, koje su kineske kompanije realizovale u BiH, odnosi na Republiku Srpsku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju