REPUBLIKA SRPSKA DOBILA TREĆI KONTIGENT IZ RUSIJE: U Banjaluku danas stiglo još 20.000 vakcina Sputnjik V

S. M.

08. 03. 2021. u 15:55

TREĆI kontingent ruske vakcine Sputnjik V stigao je danas u Banjaluku. Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, rekao je da je u Banjaluku stiglo 20.000 doza ruske vakcine.

РЕПУБЛИКА СРПСКА ДОБИЛА ТРЕЋИ КОНТИГЕНТ ИЗ РУСИЈЕ: У Бањалуку данас стигло још 20.000 вакцина Спутњик В

Foto: Novosti

On je pojasnio da je reč o drugoj komponenti, te podsetio da je pre sedam dana u RS stiglo 20.000 doza prve komponente ovih vakcina.

-Ove doze će biti dovoljne da se vakciniše i revakciniše 20.000 građana, rekao je Šeranić.

Šeranić je dodao da je planirano da se ove sedmice završi revakcinacija medicinskog osoblja zaposlenog u kovid odelenjima, kako bi se sledeće sedmice krenulo u vakcinaciju zaposlenih i korisnika domova za stara lica.

Foto: Novosti

-Danas smo imali dogovor da pozovemo roditelje dece sa posebnim potrebama da se jave da i njih vakcinišemo, kazao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

Dodao je da će i ove doze vakcina proći isti put kao i one koje su stigle prošle sedmice, ide se sa zahtevom prema Agenciji za lekove i medicinska sredstva BiH. Naveo da se nadaju da će shodno najavama dobavljača, ali i proizvođača, imati isporuku vakcina iz sedmice u sedmicu.

Radovan Višković, premijer RS, rekao je da su od proizvođača i distributera dobili obećanje da će u narednih sedam do 10 dana stići dodatnih 20.000 doza ruske vakcine Sputnjik V.

-RS sada treba da uđe u jedan ozbiljan ciklus vakcinacije prioritetnih grupa građana, naveo je Višković.

Višković je dodao da je RS platila i naručila više od 800.000 doza vakcina protiv kovida-19.

-Razgovarao sam i sa ljudima iz Ruske federacije, mi već u junu ove godine planiramo novu količinu od oko 500.000 doza vakcine, kazao je Višković.

Istakao je da se stabilizovala i proizvodnja ruske vakcine, te da postoji problem sa proizvodnjom i nabavkom bočica u koje se vakcine pakuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu