SMANJEN BROJ MIGRANATA: Bezbednosna situacija na području Bijeljine povoljna

V.Mitrić

04. 02. 2021. u 13:55

BEZBEDNOSNA situacija na području Grada Bijeljina je povoljna – ocenjeno je nakon sastanka načelnika Policijske uprave Bijeljina Stjepana Terzića sa saradnicima i gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

СМАЊЕН БРОЈ МИГРАНАТА: Безбедносна ситуација на подручју Бијељине повољна

Azilanti na "ničijoj zemlji" / Foto SRNA

Istaknuto je da je smanjen broj migranata na području koje je u nadležnosti bijeljinske policije, a da je zajednički i glavni cilj Gradske uprave i pripadnika MUP-a da se ovim licima omogući nesmetan i brz prolazak prema njihovim odredištima. 

Na sastanku je razgovarano i o zajedničkom projektu Gradske uprave i MUP-a Republike Srpske koji se odnosi na uspostavljanje video-nadzora javnih površina. 

Kako je naglašeno, prva faza radova privodi se kraju, a druga, planirana u ovoj godini, podrazumeva obezbeđenje finansijskih sredstava iz lokalnog budžeta, nakon čega će uslediti i realizacija druge faze projekta. 

Foto: V.Mitrić

Sagovornici su saglasni u oceni da će sistem video-nadzora značajno doprinijeti zaštiti građana i njihove imivine, ali i borbi protiv kriminala, terorizma i svih drugih oblika narušavanja bezbednosti i javnog reda i mira. 

Gradonačelnik Petrović poručio je da će Gradska uprava biti otvorena za saradnju sa policijskim strukturama, s ciljem obezbeđivanja što povoljnije bezbednosne situacije na području.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista