OVO JE OSUMNJIČENI ZA UBISTVO KOD LAKTAŠA: Bogdan starca pretukao nasmrt, pa telo bacio u bunar (FOTO)

O. MATAVULj

27. 01. 2021. u 16:44

GOJKO Veselić (76) iz Koljana kod Laktaša pretučen je nasmrt i mrtav je bačen u bunar pun vode!

ОВО ЈЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО КОД ЛАКТАША: Богдан старца претукао насмрт, па тело бацио у бунар (ФОТО)

Bogdan Vajukić

Za ubistvo je osumnjičen Bogdan Vajukić (23) iz Koljana kod Laktaša, a izvor blizak istrazi otkriva da je starac najverovatnije ubijen u nedelju, da bi ubica njegovo telo zamotao u posteljinu i mrtvog ga bacio u bunar.

- Obudkcijom je utvrđeno da je žrtva pretučena na smrt. Imao je višestruke povrede po glavi i grudnom košu, kao i unutrašnje povrede, koje su nanesene šakama i nogama. Utvrđeno je i da je mrtav bačen u bunar pun vode - rekao je izvor blizak istrazi.

Bogdan Vajukić ima bogat kriminalni dosije i danas je trebao da se pojavi na suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci po optužnici za kidnapovanje S. Ć. (24) kojeg je 2018. godine pretukao i opljačkao.

Bogdan Vajukić

 

Slučaj je kvalifikovan kao razbojništvo u vezi sa protivpravnim lišenjem slobode i oštećenjem tuđe stvari. Ročište nije održano budući da je Vajukić u međuvremenu uhapšen zbog ubistva.

Inače, taj nemili događaj odigrao se u decembru 2018. godine. Vajukić je oko dva sata iza ponoći u selu Miloševci kod Laktaša "golfom 4" presred "mercedes", kojim je upravljao S. Ć. i onemogućio mu dalje kretanje. Tom prilikom je oštetio "mercedes" da bi vozača potom izvukao iz vozila i brutalno ga pretukao.

- Žrtvu je nagurao u svoj automobil i oteo mu 500 maraka. Određeno vreme ga je vozio, da bi ga pretučenog izbacio iz automobila na lokalnom putu u blizini nadvožnjaka za skretanje prema Koljanima - saopšteno je tada iz policije.

Prebijenog S. Ć. pronašli su policijski službenici PS Laktaši i on je sanitetskim vozilom Hitne pomoći prevezen u UKC Republike Srpske. Primljen je u Urgentni centar gđe su mu konstatovane povrede lica, koje su zbrinute.

U Koljanima pričaju da je Vajukić važio za lokalnog kabadahiju. Odrastao je bez oca i kažu da je još od osnovne škole bio problematičan. Nezvanično saznajemo da je nedavno privođen i zbog nasilja u porodici nad svojom ženom i detetom.

Vajukić je uhapšen u utorak zbog sumnje da je prilikom provale ubio Gojka Veselića, čije je telo bacio u bunar u dvorištu njegove kuće u Koljanima. Inače, Veselić živi nedaleko od Veselića i starca je dobro poznavao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024