BOŠNJACI KORISTE SRBE ZA "NAPAD" NA SREBRENICU!Ko profitira posle odluke Centralne izborne komisije BiH da poništi izbore u dve opštine RS

S. MIŠLjENOVIĆ - Lj. ĐURIĆ

23. 01. 2021. u 07:39

NAKON odluke CIK BiH da se ponište izbori u Srebrenici i Doboju, politički pobednici su SDA i Sarajevo i ova odluka je dočekana sa aplauzom u bošnjačkom političkom korpusu, saznaju "Novosti" iz izvora bliskih SDA.

БОШЊАЦИ КОРИСТЕ СРБЕ ЗА НАПАД НА СРЕБРЕНИЦУ!Ко профитира после одлуке Централне изборне комисије БиХ да поништи изборе у две општине РС

Sednica CIK BiH / Foto CIK BiH

- Stranka demokratske akcije će dobiti još jednu šansu da pokuša da postavi Bošnjaka za načelnika Srebrenice. Tu su im "pomogli" SDS i PDP preko CIK BiH - kažu sagovornici "Novosti" i dodaju da pored nove borbe za Srebrenicu, bošnjačke stranke su i u Doboju prošle odlično. - Njihovi glasovi su ostali i biračka mesta gde su Bošnjaci većina neće biti ponovo prebrojavani. Tri mandata koja su osvojile bošnjačke stranke u Skupštini Doboja su potvrđeni i na ponovljenim izborima bore se za još neki mandat.

Dok SDA i bošnjačko Sarajevo zadovoljno trljaju ruke, u RS se nastavlja politički rat SNSD sa jedne strane, i Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa sa druge. Prebrojavanje krvnih zrnaca i uvrede nižu se kao na traci. SNSD optužuje SDS i PDP da su izdali Srpsku i odigrali utakmicu za Bakira Izetbegovića i SDA, dok oni uzvraćaju da je upravo Savez nezavisnih socijaldemokrata u koaliciji sa Bakirom u Sarajevu.

Radovan Kovačević, portparol SNSD, kaže da je licemerno iz SDS i PDP bilo da poruče nakon sednice CIK BiH da podržavaju odluku za Doboj, a ne za Srebrenicu.

- SDS i PDP su izdali nacionalne interese RS, oni su poslušnici Sarajeva. Znaju da će opet izgubiti u Doboju. Očigledno nastavljaju politiku Sarajeva da načelnik Srebrenice mora biti Bošnjak. Izbor građana RS nije Bakir, to nikako da shvate - ističe Kovačević.

On kaže da je sve ovo probni balon za opšte izbore 2022. godine i da se nakon izbora menja izborna volja građana, kao što je sada urađeno u Doboju i Srebrenici.

- SDS i PDP već sada pokazuju da će preko CIK manipulisati rezultatima izbora, ali ih moram razočarati da će izbor građana i na sledećim izborima u RS biti SNSD - poručio je Kovačević.

Miladin Stanić, član GO SDS, kaže da je laž da su u koaliciji sa Bakirom i da su za bošnjake odigrali političku utakmicu u CIK BiH.

- SNSD je u koaliciji sa SDA na nivou BiH, a ne SDS. Što se tiče Srebrenice neće se ništa promeniti i SDS ostaje pri podršci Mladenu Grujičiću. Nažalost, mislim da neće biti promene ni u Doboju, iako su poništeni izbori. Izdajnici su u Doboju i to bivši članovi SDS koji sada imaju dresove SNSD - kaže Stanić.

Igor Crnadak, potpredsednik PDP, kaže da osuđuje sve ružne reči koji su upućene nakon odluke CIK BiH, a došle su od Milorada Dodika.

- Ništa PDP nije izdao u Srebrenici to su samo gluposti funkcionera SNSD koje slušamo ovih dana. PDP neće biti protiv srpskih interesa u Srebrenici, a u Doboju očekujemo nove fer i korektne izbore, jer to prošli nisu bili - zaključuje Crnadak.

SARADNjA

IGOR Crnadak kaže da je tačno da postoje srpski političari u Sarajevu koji sarađuju sa SDA, a to je SNSD.

- Zbog podrške SDA su ostali nedavno u vlasti, odnosno nije raspušten Savet minstara BiH - poručio je Crnadak.

PRIPREMILI ŽALBE

MARKO Šukalo, savetnik za pravna pitanja predsednika SNSD, izjavio je da su spremili žalbu u kojoj su navedene sve nepravilnosti i maliciozne radnje CIK.

- Kada bi Sud BiH odlučivao nepristrasno, naša žalba bi bila usvojena. Odluka CIK da poništi izbore u Doboju i Srebrenici predstavlja sahranjivanje demokratije u BiH - izjavio je Šukalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!