BIJELJINSKA BITKA ZA NATALITET: Darovi za bebe rođene u Novoj godini

V.Mitrić

15. 01. 2021. u 21:41

TRI bebe, dva dečaka i jedna devojčice, koje su rođene prvog dana u Novoj godini po julijanskom kalendaru na Ginekološko-akušerskom odeljenju Bolnice „Sveti Vračevi“ dobile su poklone od gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

БИЈЕЉИНСКА БИТКА ЗА НАТАЛИТЕТ: Дарови за бебе рођене у Новој години

Foto: V.Mitrić

Zbog trenutne epidemiološke situacije, novčani iznosi od 500 konvertibilnih maraka za novorođene bebe i buketi cveća za majke su uručeni predstavnicima bijeljinskog porodilišta.

Gradonačelnik Petrović je istakao da je pronatalitetna politika jedan od prioriteta Gradske uprave i da će se na ovom pitanju raditi strateški i dugoročno.

- Naši ljudi su najveće bogatstvo Bijeljine koje treba da pažljivo čuvamo, zato ćemo učiniti sve da nas bude što više i stalno ćemo isticati da je najljepša i najvažnija titula u našem društvu titula majke - poručio je Petrović.

Prema mišljenju gradonačelnika Petrovića, pronatalitetna strategija Bijeljine mora biti sveobuhvatna i ne smemo nikoga zapostavljati niti zanemariti. -

- Moramo, pre svega, osigurati dugoročnu materijalnu stabilnost za bračne parove koji su u generativno-biološkom dobu, u ruralnim i urbanim područjima Grada Bijeljina podednako. To ćemo postići subvencijama za stambene kredite mladim bračnim parovima i olakšanjem dolaska do zaposlenja za buduće roditelje kroz ojačanje i razvoj privrede. Ove mjere će u značajnoj meri olakšati odluku sugrađana da stupe u brak i da postanu roditelji, ali će takođe doprineti i zaustavljanju odlaska porodica iz našeg grada i zemlje - zaključio je gradonačelnik Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri