BIRAJU NOVO RUKOVODSTVO: Bijeljina 25. januara očekuje novi lokalni parlament

V. MITRIĆ

12. 01. 2021. u 18:36

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana 25. januara, a za sedam dana ranije planirano je održavanje pripremnog sastanka.

БИРАЈУ НОВО РУКОВОДСТВО: Бијељина 25. јануара очекује нови локални парламент

Foto. V. Mitrić

Ovo je izjavio aktuelni predsednik lokalnog parlamenta Slaviša Marković, koji je izrazio zadovoljstvo što su se međustranačkom sastanku u Gradskoj upravi odazvali predstavnici svih političkih partija koje predstavljaju Skupštinu frada.

- Na konstitutivnoj sednici trebalo bi da bude izabrano novo rukovodstvo Skupštine, predsednik i dva potpredsednika, sekretar, kao i 17 komisija koje su sastavni deo skupštinskih organa. Očekujemo i imenovanje vršioca dužnosti načelnika odeljenja u Gradskoj upravi i zamjenika gradonačelnika – naveo je Marković.

Zamenik predsednika SDS Semberija Predrag Jović istakao je da će u ponedeljak 18. januara biti održan sastanak, na kom bi trebalo da budu dogovorena imena članova i komisija.

- Ukoliko to ne usaglasimo na sastanku, sastavi komisija biće izabrani na samoj sednici Skupštine. Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“ želi saradnju i dalji razvoj našeg grada, jer Bijeljina zaista poseduje ogroman potencijal – naglasio je Jović.

redstavnik DEMOS-a Čedomir Stojanović izrazio je očekivanje da će Skupština grada donositi kvalitetne odluke.

- Očekujem dobru saradnju sa gradonačelnikom i nadam se da će odbornici uspeti da postignu kompromis, te da ćemo u naredne četiri godine raditi za dobrobit sugrađana koji su nam ukazali poverenje na prethodnim izborima – rekao je Stojanović.

Međustranačkom sastanku, čiji je cilj bio određivanje datuma održavanja konstitutivne sednice Skupštine Grada, prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je naveo da je sastanak održan u fer i korektnoj atmosferi.

- Moj cilj je da, u okviru zakonskih procedura, zaštitim svakog pojedinca i doprinesem rešavanju gorućih problema, a nadam se da će i Skupština grada, odnosno odbornici, dati maksimum u radu, kako bi svaki sugrađanin osetio pozitivne pomake – poručio je Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)