VIKAO JE DA GA SPASAVAJU, DA GA NEKO JURI NOŽEM: Preokret u istrazi zločina kod Omarske, čobanin priznao ubistvo sestrića!

O. MATAVULj

16. 12. 2020. u 06:15

RADOVAN Batar iz Kmećana priznao je ubistvo svog sestrića Draženka Mačkića (41), koga je izbo nožem u tuči u selu Gornja Lamovita kod Omarske, potvrđeno je "Novostima".

ВИКАО ЈЕ ДА ГА СПАСАВАЈУ, ДА ГА НЕКО ЈУРИ НОЖЕМ: Преокрет у истрази злочина код Омарске,  чобанин признао убиство сестрића!

Foto O. Matavulj

Iako se, na osnovu Batareve izjave, u početku sumnjalo da je Draženka ubo njegov otac Stojan Mačkić, nakon uviđaja i saslušanja svih aktera došlo je do preokreta u istrazi. Ispostavilo se da je zločin počinio Batar, dok je Stojan zapravo pokušavao da spreči tuču između njega i svog sina, pri čemu je i sam povređen.

Stojan je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, dok je Batar predat Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu ubistva.

- Osumnjičeni Batar je tokom ispitivanja priznao zločin. Tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi jednomesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva. Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, kao i zbog tzv. uznemirenja javnosti.

OBOJICA ZVALI POLICIJU

MEŠTANI su ispričali da je Radovan nakon zločina došao do prve kuće tražeći pomoć i spas. Vikao je ukućanima da ga spasavaju, jer ga neko juri nožem. Upravo je on i pozvao policiju koja je ubrzo stigla na mesto zločina. I Stojan je meštanima vikao da zovu policiju, a kasnije su ga videli kako tetura putem i oplakuje sina.

Zločin se dogodio u nedelju oko 22.45 pored šatora u kojem su čobani spavali. Kobnog dana Draženko i Radovan su bili u kafani i pili, a kada su se vratili do šatora došlo je do svađe. Sve je brzo preraslo u tuču i obračun tokom kojeg je Batar nožem ubo Draženka. U tuči i Stojan je zadobio povrede glave i ruke, zbog čega mu je ukazana lekarska pomoć.

ISTRAGA Policija istražuje slučaj, Foto O. Matavulj

- Tu nema klasičnog motiva ubistva. Radilo se o prepirci, koja je prerasla u svađu. Svađa je prerasla u tuču i došlo je do teškog zločina u kojem je jedna osoba izgubila život - kaže izvor blizak istrazi.

Svi akteri sukoba su poreklom s Manjače i vlasnici su velikog stada ovaca, s kojim se svakodnevno kreću i često menjaju lokaciju boravka kako bi stadu omogućili kvalitetnu ispašu. Na njivi na kojoj se zločin dogodio "kampovali" su nekoliko dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!