OTKRIVEN IDENTITET: Evo ko su nestali u padu aviona kod Prijedora, na terenu ih traže žandarmerija, policija, SAJ, lovci, planinari!

Tanjug, Srna

10. 12. 2020. u 23:20

U AVIONU koji je nestao na području Omarske, u Republici Srpskoj, bili su državljanka Rumunije (31) i državljanin Srbije (34), saznaje ATV.

ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ: Ево ко су нестали у паду авиона код Приједора, на терену их траже жандармерија, полиција, САЈ, ловци, планинари!

Foto: Printskrin

Za avionom traga policija Republike Srpske, jedinice Žandarmerije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, zajedno sa Republičkom upravom civilne zaštite, lokalnim lovcima, građanima i planinarima.

Na terenu je i 50 pripadnika specijalne jedinice Civilne zaštite pod rukovodstvom RUCZ.

Načelnik Policijske uprave /PU/ Prijedor Sretoja Vujanović rekao je večeras da je potraga za sportskom avionom koji je nestao iznad Omarske otežana zbog uslova na terenu, ali da se nada da će tokom noći uspjeti da lociraju avion.

- Trenutno Policija Republike Srpske, pripadnici PU Prijedor, Gradiška, jedinice Žandarmerije Prijedora i Gradiška, a odskora i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, zajedno sa Republičkom upravom civilne zaštite, lokalnim lovcima, građanima, planinarima i svim ljudima koji su nam se priključili na terenu tragamo za nestalim objektom - rekao je Vujanović.

On je za ATV istakao da su prošli jedan deo težeg terena, da su jako otežani uslovi zbog magle, noći i nepristupačnog terena, ali da se nadaju da ćemo tokom noći uspeti da lociraju avion i pokušati da više saznaju sudbini lica koja su bila u njemu.

- Trenutno pretražujemo širi teren. Na osnovu karte, isključujemo određene lokacije koje možemo, i na osnovu informacija sa terena što su nam dali i građani i Helikopterski servis, koji je bio uključen u potragu dok je to bilo moguće, sve te informacije proveravamo, sužavamo neki krug, na određeni prostor, na kome ćemo fokusirati svoju potragu - rekao je Vujanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati