KAJEM SE ZBOG GAZDE! Čobanin Uroš Šuvira delimično priznao ubistvo Zdravka Bosančića

O. MATAVULj

11. 11. 2020. u 08:12

UROŠ Šuvira (38) iz Broda, čobanin koji je optužen za ubistvo svog gazde Zdravka Bosančića (87) u Gornjem Ratkovu kod Ribnika, iskazao je pokajanje u Okružnom sudu u Banjaluci, navodeći da mu je žao ubijenog.

КАЈЕМ СЕ ЗБОГ ГАЗДЕ! Чобанин Урош Шувира делимично признао убиство Здравка Босанчића

Uroš Šuvira iz mlađih dana / Foto Avaz

Svedočeći u svoju korist Šuvira je priznao da je udario Bosančića, i da ga je nogama tukao po glavi i rebrima. Prisetio se i da je pomerao telo ubijenog, da je brisao njegovu krv iz kuće u kojoj je zločin počinjen, i da se presvukao i preobuo.

- Kada pijem alkohol grešim i ne sećam se šta se dešavalo - rekao je Šuvira.

Odgovarajući na pitanja branioca Rade Ćulibrka, optuženi nije mogao da se seti svih detalja zločina. Ispričao je da je kritičnog dana bio u kafani s komšijom, i da su pili pivo.

- Naveče sam se vratio i gazda je galamio na mene što nisam odveo konje. Govorio mi je nešto u stilu: "Ja te plaćam, a ti se vucaš". Došlo je do naguravanja. Udario sam ga i on je pao na pod - ispričao je Šuvira.

Šuvira kaže da je nakon zločina starčevo telo prebacio na krevet. Obrisao je krv, a potom pozvao njegovog sina Ranka, kome je rekao da mu je otac umro od srca.

Šuvirinim svedočenjem suđenje je okončano, a izricanje presude je zakazano za petak.

U završnoj reči tužilac Sanja Guzijan tražila je da se optuženom izrekne što stroža kazna, jer je ranije već osuđivan za ubistvo.

- Izrečena kazna ga očigledno nije odvratila od činjenja krivičnih dela - rekla je Guzijanova.

Odbrana smatra da nema osnova za najstrože kažnjavanje, i da u obzir treba uzeti olakšavajuće okolnosti kao što su kajanje, delimično priznanje i teške socijalne prilike u kojima je živeo.

Zločin se dogodio 26. januara ove godine u Bosančićevoj kući u Gornjem Ratkovu. Šuvira se tereti da je nakon svađe pepeljarom i šakama izudarao i ubio Bosančića, koji mu je obezbedio smeštaj i čobanski posao.

ODLEŽAO UBISTVO

UROŠ Šuvira već je odležao osam godina zatvora zbog ubistva svog komšije Muhameda Beširevića (75) u Sijekovcu kod Broda. Zločin se dogodio u julu 2007, a motiv je navodno bilo to što je želeo da prekine Beširevićevu vezu sa svojom majkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna