POTPISAN UGOVOR O ZAKUPU HALE U POSLOVNOJ ZONI DRAGALOVC: Opština Stanari privlači investitore

S.M.

09. 11. 2020. u 16:11

NAČELNIK opštine Stanari Dušan Panić potpisao je sa investitorom "Maksimović komerc" iz Doboja ugovor o petogodišnjem zakupu hale tri u Poslovnoj zoni Dragalovci, u kojem će biti zaposleno najmanje 15 radnika.

ПОТПИСАН УГОВОР О ЗАКУПУ ХАЛЕ У ПОСЛОВНОЈ ЗОНИ ДРАГАЛОВЦ: Општина Станари привлачи инвеститоре

Foto S. M.

U navedenoj hali će se proizvoditi aluminijski i PVC profili za stolariju, a biće i automatizovani pogon za farbanje i plastifikovanje metalnih i nemetalnih površina.

Zamenik direktora "Maksimović komerca" Maja Mišić rekla je da se do kraja godine očekuje useljenje mašina, koje su već nabavljene, dok bi sa radom počeli već od iduće godine, a da je proizvod namijenjen za inostrano i domaće tržište.

Ona kaže da su se za Stanare odlučili zbog povoljnih uslova, kao i blizine grada Doboja, u kojem je smeštena glavna poslovnica vlasnika koji živi u Njemačkoj.

Foto S. M.

Panić je izjavio da je reč o jednoj od ukupno tri izgrađene hale u Poslovnoj zoni u Dragalovcima od 994 metra kvadratna.

On je rekao da po metru kvadratnom zakup proizvodnog pogona iznosi 1,95 KM, a kancelarijskog 2,40 KM i da je zadovoljan što će među zaposlenim biti i mještana ove opštine.

Panić je podsetio da je opština iz vlastitih sredstava obezbijedila 2.500.000 KM za izgradnju tri hale ukupne površine od oko 5.000 metara kvadratnih, koje se daju investitorima po sistemu ključ u ruke.

Foto S. M.

On je napomenuo da su okolnosti sa virusom korona odgodile aktivnosti sa drugim zainteresovanim inostranim investitorima.  Panić je dodao da je, prema regulacionom planu, predviđena izgradnja još tri hale u Poslovnoj zoni Dragalovci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba