"NOVOSTI" GA ODVELE U BARI: Sedamdesetsedmogodišnji Rade Stančić iz Rudog, od studentskih dana uz naš list

R. MILOVIĆ

09. 11. 2020. u 06:34

RADE Stančić, živi u Rudom od rođenja, ako se izuzmu četiri godine na studijama u Beogradu i trodnevno putešestvije od Beograda do Barija, autobusom preko Hrvatske, na istorijsku utakmicu finala Kupa šampiona Crvena zvezda -Marselj 29. maja 1991. U Bari je otišao kao redovan čitalac "Novosti" i strastveni navijač OFK Beograda.

НОВОСТИ ГА ОДВЕЛЕ У БАРИ: Седамдесетседмогодишњи Раде Станчић из Рудог,  од студентских дана уз наш лист

Stančić i danas čuva ulaznicu

- Zahvalan sam "Novostima" što me moja koverta sa kuponima koje su iz "Novosti" isecali sin Darko i ćerka Jelena, odvela u Italiju. Nezaboravno putovanje, penal-rulet, odbrana Dike Stojanovića i pobedonosni gol Darka Pančeva sa bele tačke. Euforija na stadionu, ništa manja u autobusu u povratku za Beograd. I danas čuvam tu ulaznicu sa utakmice Zvezda - Olimpik. Radovao sam se, ali sam ostao navijač OFK Beograda i nakon te utakmice - kaže, za "Novosti", Rade Stančić.

U Rudom se godinama i danas, uglavnom navijalo za Crvenu zvezdu i Partizan. I na časovima fizičkog u školi su igrali navijači ova dva kluba podeljeni u ekipe po klupskim bojama.

- Ja sam tada bio samo sudija. Niko me nije hteo u svoju ekipu. Podržavao me samo Ljubinko Živanović, nastavnik matematike i fizike, koji je u Rudo došao iz Šumadije, a navijao za OFK Beograd. Nas dvojica smo igrali stoni tenis. U ovim penzionerskim danima, srcu mi prirasta Zvezda, ali ne mrzim Partizan. Na kraju "Novostima" želim što veći tiraž i dugovečnost - govori dvometraš iz prigradskog naselja Obrvena kod Rudog.

VERAN I BIBLIOTECI

IAKO se Stančićeva kuća nalazi na obali Lima, Rade nikad nije postao ribar, a ni lovac. Po članskoj knjižici jedino je godinama veran biblioteci u Rudom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna