NOVA ZGRADA ZA ŽANDARMERIJU: Ministar unutrašnjih poslova RS Lukač sastao se sa gradonačelnikom Trebinja

D. CURAĆ

04. 11. 2020. u 12:02

MINISTAR unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je da će se naredne godine u trebinjskom naselju Gorica graditi zgrada za Žandarmeriju, i da je projekat već spreman i koštaće oko pola miliona maraka.

НОВА ЗГРАДА ЗА ЖАНДАРМЕРИЈУ: Министар унутрашњих послова РС Лукач састао се са градоначелником Требиња

Foto D. Curać

- Skupština grada donela je odluku i prenela u vlasništvo jednu parcelu u naselju Gorica, gde imamo u planu da gradimo bazu žandarmerije. Nažalost, ove godine smo morali da preusmerimo sredstva zbog pandemije virusa korona - istakao je Lukač.

On je nakon jučerašnjeg sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem rekao da je projektna dokumentacija već završena, a okvirne cifre su oko pola miliona KM.

- Grad Trebinje je planirao lokaciju, a rente i troškovi uređenja će biti o našem trošku, dok će Ministarstvo da izdvoji sredstva - istakao je Ćurić.

ZA DVA DANA DVA POŽARA

ZA dva dana u Trebinju su zapaljena dva automobila. Prva paljevina vozila desila se u ponedeljak ujutru u naselju Tini, kada je zapaljen "citroen C5", a dan kasnije je u naselju Gradina izgoreo "pežo 308" kao i "pežo 3008" koji je bio parkiran pored. Ministar Lukač je od rukovodstva PU Trebinje tražio da se posveti pažnja na rasvetljavanju tih krivičnih dela.

PALjEVINE Izgorela dva "pežoa", Foto D. Curać

Lukač je rekao da video-nadzor koji je uspostavljen na području grada Trebinja pre dve godine dobro funkcioniše i da je tada postavljeno 60 kamera, koje su doprinele razrešenju mnogih krivičnih dela i prekršaja.

- Planiramo da uvedemo jedan broj novih kamera, tačnije "pametnih kamera", koje će još bolje pratiti situaciju - istakao je Lukač.

On je rekao da MUP i PU uprava Trebinje imaju odličnu saradnju sa trebinjskom Gradskom upravom.

- Policija ovde radi dobar posao, smanjenje krivičnih dela opšteg kriminaliteta je do sada osam odsto, nema teških krivičnih dela - naglasio je Lukač.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)