BIJELJINA U VELIKIM POSLOVIMA: Pandemija ne smanjuje rad

V. M.

31. 10. 2020. u 13:09

GRADSKA uprava Grada Bijeljina uporedo sa borbom protiv pandemije virusa korona realizuje projekte višemilionske vrednosti, a gradonačelnik Mićo Mićić ističe da je samo za asfaltiranje puteva u Semberiji ove godine obezbeđeno 3.630 miliona konvertibilnih maraka.

БИЈЕЉИНА У ВЕЛИКИМ ПОСЛОВИМА: Пандемија не смањује рад

V. Mitrić

- Model po kom grad obezbeđuje 70 odsto sredstava za asfaltiranje puta, a 30 odsto prikupljaju meštani, pokazao se kao veoma dobar. Imamo mnogo zahteva za asfaltiranje i da bi ih ispunili biće potrebno dodatnih 700.000 KM i još jedan tender, a rebalansom budžeta obezbedićemo sredstva za tu namenu. Osim puteva, grad učestvuje u subvencionisanju izgradnje vodovodne mreže sa 80 odsto sredstava, odnosno 70 odsto za rasvetu – naglasio je prvi čovek Bijeljine.

Govoreći o projektima u užem gradskom jezgru, Mićić je istakao potpunu obnovu parka, uključujući postavljanje još jedne šahovske table i figura za penzionere, kao izdvajanje 300.000 KM za popločavanje trga.

- Osim što će gradski trg uskoro zasijati novim izgledom, značajno je što ćemo na tom mestu postaviti četiri punjača za električne automobile, a krajem sledeće sedmice očekujemo isporuku vozila koje ćemo koristiti za prevoz lica sa invaliditetom, i to besplatno. Pri kraju je uređenje kanala Dašnica koji prolazi kroz grad, za šta smo sa Vladom Srpske obezbedili 5,2 miliona KM, a biće uređeni i svi mostovi i ograde – kaže Mićić.

Rekonstrukcija Sokolskog doma, prema rečima gradonačelnika Bijeljine, značiće mnogo za Bijeljince i ustanove kulture koji će se nalaziti u ovom objektu.

- Za novi izgled Sokolskog doma obezbedili smo 1,4 miliona maraka, a Vlada Republike Srpske darovala je 500.000 KM. Građani vide da se punim tempom gradi i nova autobuska stanica vredna 3.200.000 KM, a tu je i nova ogledna farma pri Poljoprivrednoj školi vrijednosti 1,2 miliona KM, te nove radionice pri Tehničkoj školi za koje smo obezbedili 1.100.000 KM, a Vlada će nam pomoći tokom njihovog uređenja.

Mićić je istakao i izgradnju nove sportske sale i obdaništa u Patkovači, što je zajednička zasluga vlada Srbije, Republike Srpske i Grada Bijeljina.

- Radi se i na takozvanom utopljavanju sportske sale Gimnazije, a prethodno smo rekonstruisali krov i postavili novi parket. Pri kraju je projekat navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u Crnjelovu i Batkoviću, projekta vrednog oko 12 miliona KM, u kom gradu učestvuje sa 15 odsto sredstava – rekao je Mićić.

V. Mitrić

 

Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada Mladen Petrović, kao jedan od važnijih projekata koji su u toku, izdvojio je izgradnju ulice od Ravne gore do nove autobuske stanice, koja će nositi ime 9. januar.

- Dužina saobraćajnice biće kilometar i po, a još 700 metara biće potrebno za kružni tok i raskrsnicu. Reč je o saobraćajnici vrednoj 5.000.000 KM, koja će biti široka sedam metara, sa dve pešačke i biciklističkom stazom, kao i sa više od 1.000 stabala – dodao je Petrović. V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!