RAZBOJNICI PUCALI NA VOZILO: Ćerka vlasnika kompanije "Peti neplan" izbegla drumsku sačekušu kod Prijedora

O. MATAVULj

31. 10. 2020. u 07:26

PRIJEDORSKA policija traga za napadačima koji su preksinoć iz automatske pušake pucali na automobil Ljubice Romanić, ćerke vlasnika kompanije "Peti neplan" Željka Romanića, koja je srećom prošla bez povreda, ali je i dalje u velikom šoku.

РАЗБОЈНИЦИ ПУЦАЛИ НА ВОЗИЛО: Ћерка власника компаније Пети неплан избегла друмску сачекушу код Приједора

Policija RS na terenu / Foto O. Matavulj

Napad se dogodio sinoć oko 22.50 na lokalnom putu u Niševićima kod Omarske, na kilometar od njene kuće. Radilo se o drumskoj sačekuši i pretpostavlja se da su napadači planirali pljačku, ali kada se Romanićeva dala u bekstvo zapucali su prema vozilu. Jedno zrno je probilo štop svetlo i završilo u zadnjem sedištu automobila, ali je Ljubica prošla bez povreda.

Željko Romanić, za "Novosti", kaže da je njegova ćerka pokupila pazar iz dva lokala, od oko 1.000 KM, i "opel astrom" krenula kući, kada su je napadači presreli. Smatra da se tu radilo o dobro planiranoj sačekuši, jer su napadači na put navukli betonski blok.

- U vožnji ju je pretekao automobil, a onda joj se preprečio na putu. Na putu su stajala tri maskirana napadača, naoružani automatskim puškama, a četvrti je bio u vozilu. Pokušali su da je zaustave povicima "policija, policija" i navlačili su je prema toj prepreci. Čim je videla cev puške ona je udarila po gasu i krenula da beži - kaže Romanić.

Pojašnjava da je njegova ćerka nekako uspela da prođe "kroz" napadače, a veruje da je jednog od njih zakačila vozilom jer je na "astri" polomljen retrovizor.

- Odmah me je pozvala i ja sam kontkatirao sa policijom. Stigli su brzo, ali napadači su do tada već pobegli. Verujem da je ona napadnuta iz koristoljublja i da su planirali da je opljačkaju, jer moja porodica ni sa kim nije u zavadi i nema drugog razloga za napad - rekao je Romanić.

On kaže da je njegova ćerka srećom prošla bez povreda, ali da je preživela veliki šok i traumu koji bi na njoj mogao ostaviti trajne posledice. Romanić kaže i da mu je nejasno zašto je slučaj kvalifikovan kao pokušaj razbojništva, jer on smatra da se tu radilo o pokušaju ubistva.

- Možda su oni planirali da izvrše razbojništvo, ali se to pretvorilo u nešto drugo. Pa ona ih je već prošla i kada im je pljačka propala pucali su "u leđa". Kako bilo nadam se da će te napadače ubrzo otkriti i uhapsiti - ističe Romanić.

POLICIJA TRAGA ZA NAPADAČIMA

U PU Prijedor navode da u saradnji sa PU Banjaluka tragaju za napadačima koji su pokušali da izvrše razbojništvo.

- Više maskiranih lica je uz upotrebu vatrenog oružja pokušali zaustaviti vozilo kojim je upravljala Lj. R. iz Omarske. Na licu mesta izvršen je uviđaj i preduzimaju potrebne mere i radnje u cilju pronalaska izvršioca - rekla je portparolka PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori