MILOŠ OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO: Marija Marjanović (26) uhapšena zbog smrti zatvorskog čuvara - iznudom ga naterala na samoubistvo?!

O. MATAVULj

21. 10. 2020. u 07:00

МИЛОШ ОСТАВИО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Марија Марјановић (26) ухапшена због смрти затворског чувара - изнудом га натерала на самоубиство?!

Foto Fejsbuk

ZATVORSKI čuvar Miloš Nedić (23) iz Bijeljine pronađen je obešen o dalekovod u naselju Brijesnica, a zahvaljujući oproštajnom pismu policija je utvrdila da iza samoubistva stoji Marija Marjanović (26), koja je uhapšena.

Marjanovićevu PU Bijeljina tereti da je od avgusta do oktobra ove godine na "Instagramu" napravila lažni profil, na ime B. K. opasnog kriminalca iz Tuzle, preko kojeg je ucenjivala Nedića i upućivala mu ozbiljne pretnje.

- U nameri da sebi pribavi imovinsku korist, lažno se predstavljajući kao B. K. iz Tuzle osumnjičena je pretnjama prinudila oštećenog da joj u više navrata isplati oko 10.000 KM, dajući joj iznose od po 500 KM i slično. Kao posledica tih pretnji došlo je do smrti oštećenog koji je izvršio samoubistvo vešanjem - rekla je portparolka PU Bijeljina Aleksandra Marić.

OSUMNjIČENA Marija Marjanović, Foto Fejsbuk

U policiji saznajemo da je policiji prethodno prijavljen Nedićev nestanak. Prijavu je uputio njegov brat, navodeći da se Miloš 17. oktobra udaljio od kuće u blokovima Patkovača u nepoznatom pravcu. Pokrenuta je potraga, a njegovi prijatelji su na društvenim mrežama delili Miloševu fotografiju, moleći za pomoć u pronalasku.

- Nedić je poslednji put viđen 17. oktobra oko 18 časova. Gotovo dva dana o njemu nije bilo nikakvog traga, da bi 19. oktobra jedan građanin policiji prijavio da je u blizini mosta u naselju Brijesnica uočio telo muškarca obešeno o dalekovod. Ispostavilo se da se radi o nestalom Nediću - navode u policiji.

PRETI JOJ OSAM GODINA

MARIJANI Marjanović na teret se stavlja krivično delo iznude sa smrtnim ishodom, za koje je zakonom zaprećena kazna od najmanje osam godina zatvora.

- U toku je kriminalistička obrada s ciljem utvrđivanja svih činjenica i dokaza. Nakon toga protiv osumnjičene biće podnet izveštaj tužilaštvu - saopštila je PU Bijeljina.

Pojašnjavaju da je on iza sebe ostavio oproštajno pismo pomoću koga je policija utvrdila da je duže vreme bio izložen pretnjama i uceni preko instagram-profila opasnog kriminalca iz Tuzle. Ispostavilo se da se radi o lažnom profilu koji je kreirala Marija Marjanović, inače frizerka i maserka s kojom je Nedić ranije bio u ljubavnoj vezi.

- Zabavljali su se nekih mesec dana i u to vreme ona je očigledno saznala određene stvari o Nediću, što je iskoristila da ga ucenjuje. Preko lažnog profila je tražila novac, koji je on u strahu krenuo da isplaćuje. Svakodnevno je bio pod pritiskom, pa je podizao kredite i zadužio se kako bi isplatio traženi iznos. Kada više to nije mogao da podnese sam je sebi oduzeto život - pojašnjavaju u policiji.

Radi zaštite istrage u policiji ne žele da otkriju čime je konkretno Marjanovićeva ucenjivala Nedića. Nije poznato ni zašto je za iznudu iskoristila lik i delo kriminalca, poznatog po učešću u više kriminalnih obračuna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)