POČELA SEZONA LOVA U SEMBERIJI: Lov na fazane i zečeve, kao i predatore, biće dozvoljen narednih 11 sedmica

V. M.

19. 10. 2020. u 23:08

ПОЧЕЛА СЕЗОНА ЛОВА У СЕМБЕРИЈИ: Лов на фазане и зечеве, као и предаторе, биће дозвољен наредних 11 седмица

Foto: V. Mitrić

DRUŽENjEM u Lovačkom domu u Gornjim Zagonima ozvaničen je početak lovne sezone na nisku divljač, a gradonačelnik Bijeljine i predsednik skupštine Lovačkog društva „Semberija“ Mićo Mićić istakao je da su ovakvi susreti najbolji podsticaj za razvoj lovnog turizma.

- Danas su ovde i lovci iz drugih opština i gradova, družimo se, idemo u goste jedni drugima, i samo tako možemo izgraditi ambijent za razvoj lovnog turizma. Podsetiću vas da su nekada u Semberiju dolazili Italijani kako bi lovili prepelice, a podatak da naše udruženje ima više od 1.000 članova, dovoljno govori o potencijalu koji posedujemo – naglasio je Mićić.

  Lov na fazane i zečeve biće dozvoljen narednih 11 sedmica.

  - Cilj nije da ulovimo što više divljači, nego da sačuvamo prirodu. Sve ovo je nastalo na bazi dobrovoljnog rada i lepog druženja, a rezultat je 17 lovačkih sekcija u Semberiji i veliki broj lovačkih kuća. Osim toga, možemo da se pohvalimo brojnim članovima koji su takozvani zaslužni lovci, stariji od 65 godina, koji duže od dve decenije plaćaju članarinu – kaže Mićić.

Foto: V. Mitrić

  Predsednik lovačke sekcije Zagoni Zdravko Stevanović istakao je da Lovačko udruženje „Semberija“ svake godine pusti u lovište više od 5.000 fazana i obezbedi nekoliko tona hrane za visoku i nisku divljač.

  - Ove godine, naša sekcija je odlučila da ne lovi zeca jer ga nema mnogo u lovištu. Fokusiraćemo se na fazane, a dozvoljen je i odstrel predatora - šakala, lisice, kune – dodao je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)