MILORAD DODIK LIDER SNSD U LOPARAMA: Mi ne obećavamo - mi radimo!

S. M.

19. 10. 2020. u 19:25

PREDSEDNIK SNSD Milorad Dodik i potpredsednik stranke Radovan Višković prisustvovali su danas potpisivanju sporazuma o koalicionoj podršci SNSD kandidatu DNS za načelnika opštine Lopare Srećku Iliću i najavili da će ovo okupljanje za Lopare omogućiti brži razvoj lokalne zajednice.

МИЛОРАД ДОДИК ЛИДЕР СНСД У ЛОПАРАМА: Ми не обећавамо - ми радимо!

Foto: Srna

-Mi se ne odričemo partnerstva sa DNS i svedoci smo potpisanog sporazuma SNSD i DNS u Loparama o zajedničkom kandidatu i njegovoj pobjedi, rekao je Dodik u obraćanju odborničkim kandidatima SNSD, te dodao da će biti nastavljena i saradnja s ministrom DNS Đorđem Popovićem koji je iz ove opštine.

Na svečanosti u Domu kulture Dodika je dočekala i zagrlila majka tri poginula borca Joka Milovanović, kojoj je u Loparama izgrađena kuća sredstvima iz kabineta predsjednika Republike, za vreme kada je Dodik bio na toj funkciji, a on je svoje obraćanje započeo pozdravom i izrazima poštovanja ovoj majci.

Delikatno je vreme, rekao je Dodik i naveo da se u odnosima sa DNS ne dešava ništa suštinsko, te da imaju različita mišljenja u vezi s vođenjem sektora putne privrede i da očekuje da će problemi biti brzo riješeni.

-DNS i SNSD su dugogodišnji partneri, a ova saradnja u Loparama pokazuje da to partnerstvo živi, da će opstati i da neće biti pokolebano, rekao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska stabilna i da neće imati nijedan problem ako DNS ipak odluči da ode iz koalicije.

Foto: Srna

-Mi se nećemo baviti sečama, pokušaćemo ponovo da uspostavimo dobre odnose, ne želimo da izgubimo nikoga jer nas je u Republici Srpskoj malo, jedva preko milion, živimo rasuti i veoma je važno da budemo okupljeni, poručio je Dodik.

Navodeći da je okupljanje i osnov kampanje SNSD, okupljanje za Lopare, za Republiku Srpsku, oko zajedničkih projekata lokalnih zajednica i Vlade Srpske, Dodik je poručio da je Republika Srpska postala sposobna da finansira značajan razvoj.

-Da nije korone, bila bi ovo jedna od najboljih poslovnih godina Republike Srpske, a to je pokazao suficit iskazan u prva tri meseca, rekao je Dodik i naveo da samo stabilnost, okupljanje i saradnja omogućavaju razvoj.

On je poručio da SNSD u kampanji ništa ne obećava, nego pravi inventuru onoga što su uradili i istakao da uspješno vode RS.

Kandidat DNS za načelnika opštine Lopare Srećko Ilić, koji ima koalicionu podršku SNSD-a, naveo je da je Vlada u Lopare od 2006. godine uložila 27 miliona KM, te da budući razvoj značajno zavisi od saradnje, podrške i zajedničkog delovanja.

DNS U LOPARAMA OSTAJE U KOALICIJI SA SNSD

Potpredsednik DNS Đorđe Popović izjavio je da ova stranka ostaje verna koaliciji sa SNSD u opštini Lopare.Popović je istakao da ove dve stranke veoma dobro sarađuju u Loparama, gdje SNSD podržava DNS kandidata za načelnika opštine Srećka Ilića.

– Ja sam veran koaliciji u Loparama, jer su Lopare prelomna tačka, gde je SDS uvek imao ogroman uticaj. Sam čin da sam ja tu dovoljno govori da ostajem privržan onome što smo se dogovorili u prošlosti sa SNSD – naglasio je Popović.

Dodaje da će nastaviti korektno da obavlja posao ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, te da je na Vladi i organima Republike Srpske da li će mu ukazati poverenje u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?