POSTAVLJEN EKSPLOZIV ISPOD KOLA SAŠE KARADŽIĆA: Meštani Sokoca uplašeni, suvozač bio meta napadača

O. M.

19. 10. 2020. u 14:24

VOZILO Ford Galaksi, ispod kojeg je podmetnuta eksplozivna naprava, koristio je Saša Karadžić iz Sokoca, koji najverovatnije nije bio meta bombaša, saznaju "Novosti".

ПОСТАВЉЕН ЕКСПЛОЗИВ ИСПОД КОЛА САШЕ КАРАЏИЋА: Мештани Сокоца уплашени, сувозач био мета нападача

Foto: R.S.

Izvor blizak istrazi otkriva da je eksplozivna naprava bila podmenuta ispod suvozačevog sedišta na pod automobila.

- Karadžić se često nalazi u društvu sa Ognjenom Orašaninom zvanim Oras iz Sokoca, koji važi za bezbednosno interesantnu osobu. Veruje se da su napadači njega nameravali da likvidiraju, što je predmet dalje istrage. Srećom bomba je na vreme uočena i crni scenario je sprečen - tvrdi izvor blizak istrazi.

Kako je saopšteno iz PU Istočno Sarajevo vozilo je bilo parkirano u mestu Podromanija u opštini Sokolac i naprava je uočena u subotu 17. oktobra.

- Policijski službenici obezbedili su lice mesta i evakuisali stanovnike na navedenoj lokaciji, do vršenja uviđaja nakon čega je eksplozivna naprava demontirana sa vozila, a zatim i razozoružana - saopšteno je iz policije.

U policiji navode da je pokrenuta istraga, te da se za počiniocima intezivno traga.

-  Pripadnici PU Istočno Sarajevo u saradnji sa ostalim organizacionim jedinicama MUP  Republike Srpske preduzimaju sve mere i radnje na rasvetljavanju i pronalasku izvršioca krivičnog dela pokušaj ubistva, a sve pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo - navode u policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri