DROGIRAN POKOSIO DEVOJČICU (13): Bahatom vozaču iz Prnjavora određen pritvor

N.Đ.

12. 10. 2020. u 18:55

NISVETU Mujkiću (25) predložen je jednomesečni pritvor zbog sumnje da je drogiran, za volanom „golfa 4“, suludom vožnjom usmrtio trinaestogodišnju devojčicu Vanju Rudić, na Gradskoj tržnici u centru Prnjavora.

ДРОГИРАН ПОКОСИО ДЕВОЈЧИЦУ (13): Бахатом возачу из Прњавора одређен притвор

Foto: N. Đurić

Odluku o pritvoru, doneće banjalučki Okružni sud.

U banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu su rekli da je Mujkić u subotu u 21.29, kao učesnik u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga upravljao „golfom“ krećući se ulicom Laze Lazarevića iz pravca Beogradske ulice u pravcu raskrsnica ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića, te je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na površinu namenjenu za kretanje pešaka i tom prilikom je smrtno nastradala devojičica.

Foto: N. Đurić

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora iz razloga vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda uznemirenja javnosti – saopštili su iz Tužilaštva.

Lisice na ruke su stavljene na ruke Nisvetu Mujkiću sutradan, nakon nesreće, u nedelju.

Foto: N.Đ.

Foto: N. Đurić

Ovim su potvrđena pisanja „Novosti“, koje su prve sa lice mesta prenele ogorčenje i sumnje očevidaca da je bahati vozač bio pod uticajem alkohola i opijata, sa kojim ga, inače, javno u vezu dovode u Prnjavoru.

Vanja Rudić biće sahranjena sutra na gradskom groblju u Prnjavoru, a tim povodom načelnik opštine Darko Tomaš proglasio je Dan žalosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri