MINISTAR ZDRAVLJA RS: Pogoršana situacij, posebno pratimo Banjaluku i Pale

S.M.

12. 10. 2020. u 16:41

MINISTAR zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ocenio je da je poslednjih dana pogoršana epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona, s obzirom na to da se evidentiraju trocifreni brojevi novozaraženih lica.

МИНИСТАР ЗДРАВЉА РС: Погоршана ситуациј, посебно пратимо Бањалуку и Пале

Foto: Banjaluka

Šeranić je naglasio da je identična situacija i u regionu i Evropi, te ponovio da su i dalje najbolja prevencija nošenje zaštitne maske i držanje fizičke distance.

On je naveo da nadležni posebno prate lokalne zajednice u kojima se bilježi skok broja zaraženih lica, u čemu prednjače Banjaluka i Pale.

- Uzroci skoka broja zaraženih lica, konkretno na Palama, su nepoštovanje mera Republičkog štaba za vanredne situacije, bilo da je reč o nošenju maski ili neprimerenog ponašanja koje nije u skladu sa preporučenim kada je reč o obeležavanju određenih događaja,rekao je Šeranić.

Dodao je da je Banjaluka grad u kojem je veći i nivo aktivnosti.

- Sa hladnijim vremenom smo više u zatvorenim prostorijama i manje se koristi otvoren prostor za bilo kakvu vrstu aktivnosti, tako da ima i to uticaja na širenje virusa, istakao je Šeranić.

Prema njegovim rečima, u fokusu nadležnih je rad obrazovnog sistema, ali i ekonomija, te se razgovara sa Ministarstvom prosvjete i kulture, Pedagoškim zavodom, ali i Unijom udruženja poslodavaca o sprovođenju preporučenih mera radi efikasnog funkcionisanja ovih oblasti.

- Kada govorimo o zdravstvenom sistemu fokus su nam bolnice i broj lica koja zbog komplikacija na virusa korona dolaze u zdravstvene ustanove,naglasio je Šeranić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove