GODIŠNJICA SMRTI PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE Dodik: Milan Jelić ostavio je trajan pečat u istoriji Srpske

S. MIŠLjENOVIĆ

29. 09. 2020. u 12:54

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je obaveza svih sadašnjih i budućih generacija da čuvaju sjećanje na sve one koji su dali doprinos stvaranju i razvoju Republike Srpske, među kojima je svakako i nekadašnji predsednik Republike Milan Jelić koji je ostavio trajan pečat u istoriji Srpske.

ГОДИШЊИЦА СМРТИ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Додик: Милан Јелић оставио је трајан печат у историји Српске

Foto Novosti

- Milan Jelić bio je veliki patriota, političar, privrednik, humanista, sportski radnik, a pre svega veliki čovek, domaćin, suprug i otac kojeg je iznenadna smrt prekinula u godinama kada je najviše mogao da da Republici Srpskoj i srpskom narodu i kada je najviše trebao svojoj porodic, istakao je Dodik povodom 13 godina od smrti nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Milana Jelića.

Dodik je istakao da i danas, 13 godina od Milanove smrti njegova dela govore više od reči s obzirom na to da je ostavio neizbrisiv trag u razvoju Srpske, jačanju njenih institucija, a posebno svoje lokalne zajednice Modriče koja i danas čuva sećanje na ovog velikog čoveka i sugrađanina.

- Milan Jelić bio je jedan od onih koji je imao osećaja za tuđe probleme, spreman da uvijek sasluša i pomogne svakog čovjeku i koji je svim svojim bićem živio i radio za Republiku Srpsku, za svoju Modriču i svoju porodicu, naveo je Dodik.

On je ocinio da je malo onih koji za svog života uspiju da imaju toliko ispkrenih i pravih prijatelja kao što je imao Milan Jelić, a u prilog tome govori činjenica da i danas, 13 godina od njegove smrti Milan i njegova dela nisu zaboravljeni.

- Njegova smrti je bila i ostala veliki gubitak za Republiku Srpsku i njegovu Modriču, ali sećanje na njega i dalje je veoma živo i dokaz da njegovi lik i delo nikada neće biti zaboravljeni, naglasio je Dodik, podsjetivši da je u njegovu čast osnovana Fondacija "Dr Milan Jelić" koja stipendira najbolje studente Republike Srpske.

Milan Jelić preminuo je u Modriči 30. septembra 2007. godine od posledica srčanog udara.

Rođen je 26. marta 1956. godine u Koprivni. Ekonomski fakultet završio je u Subotici, postdiplomske studije na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, gde je i magistrirao, a potom odbranio doktorsku disertaciju.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsednika Republike Srpske, potpredsednika SNSD, predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Jelić je obavljao najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.

Za svoj rad dobio je mnoga prestižna priznanja, među kojima su menadžer decenije u BiH 2003. godine, Orden za stvaralaštvo - na Briselskoj izložbi inovacija 2005. i Orden Svetog Save.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo