NOVA ZGRADA REKTORATA: Obezbeđeno 12 miliona KM

S.M.

09. 09. 2020. u 19:55

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević dogovorili su danas sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milanom Kulićem da će Vlada Srpske obezbediti 12 miliona KM za izgradnju nove zgrade Rektorata.

НОВА ЗГРАДА РЕКТОРАТА: Обезбеђено 12 милиона КМ

Foto: Srna

Rektor Milan Kulić je izrazio zadovoljstvo što je danas postignut dogovor da se kreće u realizaciju izgradnje zgrade Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim rečima, u sastavu tog novog objekta biće i prostorije Muzičke akademije, a dogovoreno je i da bude nastavljena izgradnja prostorija za potrebe Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, u ukupnoj vrednosti od 12 miliona KM. -U ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu želim da istaknem da je ovo poseban dan za nas jer su nas posetili gospoda Dodik, Višković, Rajčević, kao i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, rekao je Kulić.

On je naglasio da će Univerzitet u Istočnom Sarajevu u ponedeljak, 14. septembra, proslaviti 28 godina rada ove visokoškolske ustanove.

Kulić je napomenuo da će zbog epidemije virusa korona početak nastave na fakultetima ovog univerziteta biti nešto drugačiji i prilagođen novonastaloj situaciji.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je autonomna, naučna, obrazovna i umetnička ustanova, koja u svom sastavu ima 15 fakulteta i dve akademije umetnosti, čiji je osnivač Republika Srpska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri