NOVA ZGRADA REKTORATA: Obezbeđeno 12 miliona KM

S.M.

09. 09. 2020. u 19:55

НОВА ЗГРАДА РЕКТОРАТА: Обезбеђено 12 милиона КМ

Foto: Srna

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević dogovorili su danas sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milanom Kulićem da će Vlada Srpske obezbediti 12 miliona KM za izgradnju nove zgrade Rektorata.

Rektor Milan Kulić je izrazio zadovoljstvo što je danas postignut dogovor da se kreće u realizaciju izgradnje zgrade Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim rečima, u sastavu tog novog objekta biće i prostorije Muzičke akademije, a dogovoreno je i da bude nastavljena izgradnja prostorija za potrebe Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, u ukupnoj vrednosti od 12 miliona KM. -U ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu želim da istaknem da je ovo poseban dan za nas jer su nas posetili gospoda Dodik, Višković, Rajčević, kao i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, rekao je Kulić.

On je naglasio da će Univerzitet u Istočnom Sarajevu u ponedeljak, 14. septembra, proslaviti 28 godina rada ove visokoškolske ustanove.

Kulić je napomenuo da će zbog epidemije virusa korona početak nastave na fakultetima ovog univerziteta biti nešto drugačiji i prilagođen novonastaloj situaciji.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je autonomna, naučna, obrazovna i umetnička ustanova, koja u svom sastavu ima 15 fakulteta i dve akademije umetnosti, čiji je osnivač Republika Srpska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Asocijacija

11.09.2020. 09:20

Pa toliko ne vrijedi čitav univerzitet kada bi se iznio na nekakvu pijacu. Gdje vlada zakon ponude i potražnje, kvaliteta i šunda. Ni u paketu sa banjalučkim teško da bi dostigao tu cijenu.