DODIK O POSEBNOJ SEDNICI NSRS: Za opoziciju u Srpskoj vitalni interes je ono što im naredi Adil Osmanović !

S. M.

06. 09. 2020. u 15:30

IZJAVA Mirka Šarovića da poslanici SDS neće podržati zaštitu vitalnog interesa Republike Srpske, na sednici Narodne skupštine Republike Srpske nije ništa novo u delovanju te stranke.

ДОДИК О ПОСЕБНОЈ СЕДНИЦИ НСРС: За опозицију у Српској витални интерес је оно што им нареди Адил Османовић !

Foto: D. Pozderović

Ovo je istakao predsednik SNSD i srpski član Predsedništva Milorad Dodik.

- SDS se pod vođstvom Bosića, Govedarice i Šarovića, odavno odrekao nacionalno odgovorne politike, prihvatajući zahteve koje im isporučuje SDA i Bakir Izetbegović. Zato SDS u Sarajevu smatraju vodećom strankom probosanskog bloka u Republici Srpskoj, a poslanici SDS u Predstavničkom domu na nivou BiH to stalno potvrđuju - naglasio je Dodik.

On je ukazao da je za njih vitalni interes ono što im naredi Adil Osmanović, a sada najavljuju zaštitu bošnjačkog interesa i u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Razumljivo je da im odgovara ono što se pokušava poturiti kroz Memorandum sa IFES, američkom agencijom za izborne procese, jer se nadaju da će uz politički i pristrasni sastav Centralne izborne komisije, i sve ono što je u Memorandumu napisano ili samo nagovešteno, dobiti šansu da skroje izborni rezultat - ocenio je lider SNSD i srpski član Predsedništva BiH.

Kao večiti izborni gubitnici, istakao je Dodik, hvataju se za slamku ne bi li neko kroz izborne softverske manipulacije, nacrtao njihovu pobedu nad SNSD - i njegovim koalicionim partnerima u Republici Srpskoj, koji će dvotrećinskom većinom odbaciti odluku bošnjačkih članova Predsedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Dodik je pojasnio da je izborni proces suvereno pravo svake zemlje i u to se više ne meša ni OEBS, pa neće moći ni strana politička agencija.

-Saradnja se može ostvarivati i bez uvida, nadzora, kreiranja rešenja i mnogo čega drugog, kako to predviđa Memorandum. Izbori bi bili suvišni, jer na taj način politički i nelegalni CIK i strana agencija, mogu unapred kreirati rezultat i pobedu probosanskih snaga - konstatovao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri