POMOĆ PORODICAMA SA ČETIRI I VIŠE DECE: Vaučere za školski pribor dobilo 318 učenika

V. Blagojević

03. 09. 2020. u 19:18

OPŠTINA Modriča organizovala je drugi put po redu podelu vaučera za nabavku školskog pribora za sve učenike iz porodica koje imaju četvoro i više dece.

ПОМОЋ ПОРОДИЦАМА СА ЧЕТИРИ И ВИШЕ ДЕЦЕ: Вaучeрe за шкoлски прибор дoбилo 318 учeникa

Foto: Vid Blagojević

Vaučere je dobilo 318-oro dece iz 127 višečlanih porodica. Ukupna vrednost vaučera je 9.540 maraka, a pojedinačno vaučer iznosi 30 maraka i za taj iznos se može nabaviti školski pribor za jednog učenika u knjižari do kraj septembra.

-Ovi vačeri mnogo znače za decu, i veliko su olakšanje roditeljima u pripremi za školu. Roditelje sada pritisnu pored knjiga i pribora kupovina odeće i obuće za školu. Tako da nam ova pomoć mnogo znači.- kaže majka četvoro dece Zorica Rajković iz Tarevaca kod Modriče. Darija Filipović majka petoro dece a šesto je putu, prezadovoljna je vauečerima, jer kako kaže mnogo će im pomoći u opremanju dece za novu školsku godinu.

Tatjana Pisarević predsednica Udruženja roditelja sa četvoro i više djece „Nada 4 plus“, smatra da je ovo izuzetno koristan potez opštine i da će vaučeri svim porodicama mnogo značiti u opremanju djece za školu.

-Ovo su vaučei koji su ogromna pomoć roditeljima kada deca polaze u školu. Vaučei su posebno značajni jer se sada spremaju drva, ogrev, u ovo vreme imamo razne vanrdne troškove. Za iznos ovih vaučere može se kupiti sav školski pribor za školsku godinu. Posebno mi je drago što ova akcija postaje tradicionalna u našoj opštini - naglasila je Pisarevićeva.

Foto: Vid Blagojević

Mladen Krekić, načelnik Opštine Modriča, uručuje prve vaučere

Iz Udruženja pozivaju da se u narednom periodu jave porodice za vaučere, koje eventualno nisu trenutno obuhvaćene evidencijom. Opština Modriča je uvek pomagala višečlane porodice i to već daje neke rezultate u povećanju broja novih stanovnika Modriče

-Rezultat toga je 34 vaučera više u odnosu na prošlu godinu, to je zančajno povećanje za našu sredinu.Taj trend rasta moramo zadržati jer samo nas povećnje broja novorođene dece raduje i izaziva radost. Idemo korak po korak napred u pronatalitenoj politici.- rekao je Mladen Krekić načelnik opštine Modriča uručujući prve vaučere.

Osim ove pomoći opština je finasijski pomogla 12 bračnih parova u postupku vantelesne oplodnje a 38 majki koje su rodile prošle godin dobile su jednokratnu pomoć od po 300 marka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju