KRIJUMČARI U STALNOM PADU: Ogromna zaplena cigareta u RS i BiH

V. Mitrić

22. 07. 2020. u 13:33

POLICIJA Centralnog istražnog tima Granične policije BiH, s policijskim službenicima Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad, Jedinice granične policije Hum i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, juče su, sprečili krijumčarenje 21 750 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica.

КРИЈУМЧАРИ У СТАЛНОМ ПАДУ: Огромна заплена цигарета у РС и БиХ

Foto: V. Mitrić

Krijumčarenje je otkriveno na području Foče prilikom granične kontrole kombija, bh. nacionalnih oznaka. 

S ovim krijumčarenjem dovode se  V.M. (31) i V.K. (63), državljani BiH koji su krijumčarili cigarete iz Crne Gore u BiH. Tržišna vrednost cigareta procjenjuje se najmanje 110 000 KM. 

- Ova akcija, i pored svih problema sa migrantskom krizom, predstavljaju opredeljenost GPBiH u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta, a posebno onih kojima se nanosi šteta budžetu institucija BiH, što potvrđuju poslednje zapljene cigareta u  ovom mesecu , u ukupnom iznosu 42 990 kutija cigareta, tržišne vrednosti 214 950 KM - kaže  direktor GPBiH, Zoran Galić. 

Foto: V. Mitrić

O događaju su obavešteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)