ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Izbori ne odgovaraju SDS i SDA

S. M.

16. 07. 2020. u 10:58

PREDSEDNICA RS i potpredsdnik SNSD Željka Cvijanović izjavila je da očekuje da izbori budu održani u oktobru kako je i predviđeno zakonom bez bilo kakvih manipulacija ili pomeranja.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Избори не одговарају СДС и СДА

D. Pozderović

Cvijanovićeva je ocenila da je reč o velikoj igri u vezi sa pomeranjem datuma održavanja izbora za traženja određenih izgovora.


– Navodno nemate budžeta, a na isti način bez budžeta sa odlukom o privremenom finansiranju izbori su bili provedeni 2012. godine. Pa imate CIK koja osvane u nekom novom članstvu gde se nisu poštovale procedure, pa onda strance koji stalno govore da treba poštovati procedure i imati pravnu državu, a niko ne osudi način uspostavljana CIK u kojem sede ljudi koji su direktno vezani za politike određenih političkih partija, što je nedopustivo. Uz sve to dodate sitauciju sa pandemijom, koja se takođe zloupotrebljava,ukazala je Cvijanovićeva.

Ona je rekla za Nezavisne novine da je čula i neke konstatacije kako CIK ne zna kakva će biti situacija na jesen, upitavši šta briga CIK kakva će biti situacija, jer je njihovo da provedu procedure, a kada se dođe u neko stanje i vidi kakva je situacija, tada, eventualno, treba pomerate održavanje izbora iz zdravstvenih razloga.

Na pitanje hoće li biti lokalnih izbora u BiH, Cvijanović je rekla da to sada niko ne zna, ali je sigurna da se oni moraju održati.

Potpredsednik SNSD je naglasila da izbore očekuje u oktobru, jer je zakon rekao da treba tada da budu održani, a sve drugo je bilo namiještanje i prilagođavanje političkim potrebama.

– Skoro smo čuli (Mirka) Šarovića koji spominje neki decembar. Otkud on zna kao lider partije kako će se pomjerati ili da se trebaju pomjerati izbori, osim što ima svog člana direktno vezanog partijski i politički, koji je došao u CIK na način koji nije predviđen procedurom, naglasila je Cvijanović.

D. Pozderović

 

Ona je ocenila da izbori ne odgovaraju SDS i SDA, za razliku od SNSD kojem odgovara njihovo održavanje kako je to zakon odredio.


– SNSD ima široko razvijenu stranačku infrastrukturu u svim opštinama i u ogromnoj većini tih opština ili gradova dominantnu podršku birača. Ono što su radili članovi SNSD i u lokalnoj i republičkoj vlasti, sve je bilo usmereno na razvoj tih opština i apsolutno nam odgovara da se izbori dese onako kako je to zakon rekao – zaključila je Cvijanović.

Predsednik Republike Srpske istakla je da je borba protiv virusa korona teška bitka koja se vodi na globalnom planu iz koje nažalost nije izuzeta ni Srpska, te da je očigledno da će se neke stvari morati redefinisati i kada je reč o privredi i o načinu poslovanja.Ona je naglasila da će to biti duga faza snalaženja ili prilagođavanja novoj situaciji koja je prilično teška sve dok se ne reši pitanje vakcine ili pouzdanog leka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega