ANALIZIRATI VODU NA UKRINI

S. M.

14. 07. 2020. u 05:00 >> 01:29

Na video-snimku se vidi kako bivši ministar skače u reku punu pene

АНАЛИЗИРАТИ ВОДУ НА УКРИНИ

Foto Privatna arhiva

NAKON što se Dragan Mektić, poslanik SDS u PBiH i bivši ministar bezbednosti BiH, na društvenim mrežama pohvalio kupanjem na reci Ukrini i "pena partijem" na pomenutoj reci, reagovale su i nadležne instutucije RS. Ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede RS najoštrije je osudilo upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a što je zabeleženo proteklog vikenda na Ukrini od strane neodgovornih pojedinaca.

Ministarstvo je zatražilo od Inspektorata RS da se istraži i ispita ovaj slučaj, koji je privukao i pažnju medija, a u kojem je na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno da je pena koja je korišćena u reci Ukrini nastala iz topa za generator pene.

"Vode Srpske" su već, kako se navodi, naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu.

- Upotreba hemikalija pogubna je za biljni i životinjski svet reka, a posebno je specifično što se to dogodilo na reci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu "cvetanja reke", odnosno "ukrinskom vodenom cvetu", koje izaziva jedna vrsta belog leptira - kažu u Ministarstvu poljoprivrede Republike Srpske.

Zaključuju da je neshvatljivo i nedopustivo da se u svrhu zabave u reku ispuštaju hemikalije, a ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja reka.

KORIŠĆENA EKO-PENA

POŠTO su se u celu priču umešale i institucije Republike Srpske, oglasio se Dragan Mektić, koji je naglasio da je u Ukrini korišćena eko-pena.Ovde je korišćena eko-pena na biljnoj bazi "eurolajn" - naveo je Mektić.

Dragan Mektić, bivši ministar bezbednosti BiH, postavio je u nedelju na svom tviter-profilu video-snimak kojim je razbesneo korisnike te društvene mreže.

Na snimku se vidi kako Mektić skače u reku Ukrinu koja je puna pene, a korisnici "Tvitera" pretpostavljaju da je pena nastala od šampona čije prisustvo u reci ugrožava biljni i životinjski svet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)