TREBINJE OBORILO REKORD: Prošla godina, prema posećenosti gostiju, najbolja do sada, zabeleženo 201.000 noćenja

D.Curać

12. 02. 2024. u 22:21

POVODOM istorijskih turističkih rezultata, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je prijem za turističke radnike, na kojem su sumirani 2023. i najavljani planovi za 2024. godinu.

ТРЕБИЊЕ ОБОРИЛО РЕКОРД: Прошла година, према посећености гостију, најбоља до сада, забележено 201.000 ноћења

D. Curać

U Trebinju je u 2023. zabeleženo 201.000 noćenja turista, što je najbolja godina do sada.

- U svojoj strategiji planirali smo da taj broj od 200.000 prebacimo u 2024, ali smo to uspeli ranije što je svakako veliki uspeh - rekao je Ćurić.

Gradska uprava planira da rešava određene probleme koji bi trebalo da poboljšaju turističke rezultate.

- Smatramo da nije adekvatno rešen parking autobusa, pogodnosti prilikom plaćanja dnevnih, mesečnih, godišnjih karata za one koje pružaju usluge u turizmu, zatim, da i dalje vodiči iz drugih krajeva pričaju gostima o Trebinju, umesto domaćih. Imamo objekte koji su prijavili popunjenost u toku godine do 90 odsto, a ima i onih koji su prijavili manje od 10 odsto noćenja. Na inspekcijama je da provere i da vidimo šta možemo uraditi da se poveća popunjenost tih objekata - dodao je Ćurić.

Pogodnosti za Sretenje

DIREKTOR trebinjske TO Mirjana Putica rekla je da je "Sretenje u Trebinju" promotivna akcija koja nudi niz pogodnosti za turiste koji tokom praznika od 15. do 18. februara budu boravili u Trebinju.

- Gosti u tom periodu imaće mogućnost posete raznim lokacijama u Trebinju uz besplatnog turističkog vodiča, uz besplatan ulaz u Muzej Hercegovine 15. februara i slično - rekla je Putica.

Da je prošla bila izuzetno dobra turistička godina slažu se i vlasnici smeštaja i vodiči.

- Najveći broj gostiju bio je iz Srbije, a većina je ranije dolazila u naš grad i rado se vraća - istakao je turistički vodič Simo Radić.

U Gradskoj upravi najavili su da će u 2024. po prvi put biti organizovan vinski festival. To bi trebalo biti krajem aprila i početkom maja, a biće vezan uz otvaranje letnje turističke sezone.

Osim toga u Trebinju je planirano formiranje Saveta za turizam, kroz koji će svi činioci turističke ponude moći da kanališu svoje probleme, zahteve i primedbe prema Gradskoj upravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu