SIPA PRETRESLA BIVŠEG SAVETNIKA OSMICE: Akcija bezbednosne agencije BiH u Banjaluci zbog odavanja tajnih podataka

S. MIŠLjENOVIĆ

02. 12. 2023. u 06:30

BIVŠI savetnik Osmana Mehmedagića Osmice, smenjenog direktora OBA, Siniša Rakita priveden u Banjaluci, ali je nakon pretresa stana i kancelarije, pušten da se brani sa slobode.

СИПА ПРЕТРЕСЛА БИВШЕГ САВЕТНИКА ОСМИЦЕ: Акција безбедносне агенције БиХ у Бањалуци због одавања тајних података

Pripadnici agencije SIPA, Foto SIPA

- Pripadnici SIPA sproveli su aktivnosti u prostorijama OBA BiH u Banjaluci radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično delo odavanje tajnih podataka - kažu u Tužilaštvu BiH.

Portparolka SIPA Jelena Miovčić kaže da pripadnici SIPA ove aktivnosti sprovode kao vid pružanja asistencije MUP Kantona Sarajevo.

- Akciju sprovodi MUP Kantona Sarajevo, a pošto je na teritoriji Srpske nadležan MUP RS, SIPA kao agencija nadležna na teritoriji cele BiH, izvršila je te pretrese u Banjaluci - kaže Miovčićeva.

Nezvanično, SIPA je prilikom pretresa oduzela i dva mobilna telefona koja će biti veštačena i da se vidi da li se koristila "Skaj" ili "Anom" aplikacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu