PREDSEDNIK RS POSETIO GRADILIŠTE NOVE BOLNICE U TREBINJU: Dodik zadovljan izgradnjom bolnice

D.Curać

10. 11. 2023. u 06:00

PREDSEDNIK Srpske Milorad Dodik obišao je u Trebinju lokaciju na kojoj se gradi nova bolnica u naselju Pridvorci, za koju je Vlada RS obezbedila iz budžeta 128.448.448 KM sa PDV-om, a koja se gradi po principu "ključ u ruke".

ПРЕДСЕДНИК РС ПОСЕТИО ГРАДИЛИШТЕ НОВЕ БОЛНИЦЕ У ТРЕБИЊУ:  Додик задовљан изградњом болнице

D. Curać

Prema rečima Dodika, trebinjska nova bolnica gradi se planiranom dinamikom, a radi se o zdravstvenoj ustanovi koja će biti na rapolaganju građanima istočne Hercegovine ali i regiona.

- Nova bolnica biće najmodernija zdravstvena ustanova, a ono što me posebno raduje je da se školuje novi kadar koji će biti spreman da pruži usluge građanima Hercegovine i regiona na najsavremenijoj opremi. Ona će biti izgrađena za 18 meseci sredstvima iz budžeta - istakao je Dodik.

Direktor Trebinjske bolnice Nedeljko Lambeta potvrdio je da u toj ustanovi pripremaju i novi kadar koji će odgovoriti potrebama nove bolnice, čije otvaranje se očekuje 2025. godine.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na 41.080 metara kvadratnih, a kako kaže predsednik RS, izgradnjom nove bolnice u Trebinju i rekonstrukcijom u Zvorniku i Prijedoru biće okončana obnova kompletnog bolničkog sektora u Srpskoj.

Uručeni inkubatori

MILORAD Dodik je Bolnici Trebinje uručio transportni inkubator i opremu za zbrinjavanje novorođenčadi nabavljene iz sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" čiji je pokrovitelj. Inkubator i medicinska oprema ukupne su vrednosti oko 115.000 KM.

- Narednih godina, u saradnji s lokalnim zajednicama, radićemo na tome da svi domovi zdravlja budu dovedeni na najveći mogući nivo - istakao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)