DODIK O SUDSKOM PROCESU: Cilj je rušenje ustavnih kapaciteta Srpske

Novosti Onlajn

18. 10. 2023. u 21:43

PREDSEDNIK Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ukazao je tokom sastanka sa ambasadorom Norveške u BiH Olavom Rajnertsenom da montirani i instruisani proces koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH predstavlja političko i pravno nasilje dela međunarodne zajednice s ciljem rušenja ustavnih kapaciteta i pozicije RS.

ДОДИК О СУДСКОМ ПРОЦЕСУ: Циљ је рушење уставних капацитета Српске

Milorad Dodik, Foto V. Tripić

Dodik je tokom sastanka, kome je prisustvovala i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, istakao opredeljenost institucija RS ka očuvanju mira i stabilnosti i doslednom poštovanju Dejtonskog sporazuma i ustavne pozicije dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH, prenosi RTRS.

Govoreći o pokušaju otimanja imovine RS, Dodik je ponovio da je to pitanje rešeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i da imovina pripada entitetima, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

Tokom sastanka sagovornici su istakli da su dosadašnji odnosi Republike Srpske i Norveške uvek davali pozitivne rezultate. Izražena je spremnost za nastavak unapređenja saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Bivša vlast između Rume i Šapca obećala svašta, a izgradila jedno veliko ništa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom