VAŽNE PORUKE SERGEJA LAVROVA: Zapad se ponaša kao da je u lovu na Dodika

Novosti online

10. 10. 2023. u 22:15

PROCES, koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zapravo je obračun dela međunarodne zajednice sa Republikom Srpskom, rekao je istoričar Aleksandar Raković u emisiji Srpska pred sudom.

ВАЖНЕ ПОРУКЕ СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Запад се понаша као да је у лову на Додика

Foto: EPA

Kriza koju su u BiH kreirale zapadne strukture i političko Sarajevo, suprotno njihovim očekivanjima, dodatno će ujediniti srpski narod, ocenjuje Raković.

- Predsedniku Dodiku će kao srpskom rodoljubu suditi osoba koja je učestvovala u radu tima čoveka koji je razbio našu državu Jugoslaviju i koji je učestvovao u nasilju nad srpskim narodom u BiH, odnosno u Republici Srpskoj. I to pokazuje svu brutalnost tzv. zapadne međunarodne zajednice koja sve to može da stopira ako hoće, ali neće, jer se na taj način pokazuju mišići i sila. Ali će epilog politički, državni biti isti, Srbi će se ponovo ujediniti u jednu državu - naveo je Raković.

Raković je pre nekoliko danas učestvovao na Valdajskom forumu i tamo se susreo sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.

- Lavrov je rekao da se Zapad ponaša kao da je u lovu na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Naglasio je da Dodik radi na očuvanju Dejtona i da za sve to ima argumente. Lavrov je takođe rekao da je Kristijan Šmit nelegitiman u BiH - naveo je Raković.

Raković je naglasio da su ovo važne poruke Lavrova.

- Zapad Srbe vidi kao nepokoren narod i oni su imperijalisti po svojoj prirodi. Njihova filozofija je da primenjuje vojnu silu, ekonomske sankcije ili politički pritisak. I predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da Zapad ne može slomiti srpski narod - rekao je Raković za RTRS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!