DIREKTOR ŠUMSKOG GAZDINSTVA UHAPŠEN ZBOG MITA: Posle hapšenjea u Tesliću policija izvršila pretres, a Dušaniću određen pritvor

S. MIŠLjENOVIĆ

08. 07. 2023. u 06:00

DIREKTOR Šumskog gazdinstva "Borja" Teslić, Nenad Dušanić, koji je uhapšen u četvrtak zbog primanja mita, predat je u nadležnost Republičkog tužilaštva. Nakon što ga ispita postupajući tužilac, biće doneta odluka o pritvoru.

ДИРЕКТОР ШУМСКОГ ГАЗДИНСТВА УХАПШЕН ЗБОГ МИТА: После хапшењеа у Теслићу полиција извршила претрес, а Душанићу одређен притвор

Foto Glas Srpske

Dušanić je od vlasnika jedne firme tražio mito.

- On je od njega tražio 5.000 maraka, ali je vlasnik odlučio da to sve prijavi policiji. Nakon toga organizovana je akcija hapšenja Dušanića - pojasnio je izvor "Novosti".

Kako saznajemo, Dušanić je uhapšen u okviru akcije "Borja" kada je u označenim novčanicama od jednog privatnika primio mito u svojoj kancelariji. Primopredaju su pratili policijski istražitelji, koji su odmah reagovali i Dušaniću stavili lisice na ruke.

Policija je u sklopu akcije "Borja" pretresla kancelarije i druge objekte koje je Dušanić koristio.

Isključen iz SNSD

MILORAD Dodik, koji je i lider SNSD, na "Tviteru" je naveo da je i od predsednika Opštinskog odbora SNSD Teslić Dalibora Panića zatražio da iz stranke isključi Nenada Dušanića.

- Policijski službenici realizovali operativnu akciju pod nazivom "Borja" kojom prilikom su na području Teslića lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinio krivično delo primanje mita - navode u MUP-u RS.

Dodaju da je osumnjičeni zaposlen u Šumskom gazdinstvu "Borja" Teslić, a na teret mu se stavlja da je zahtevao i primio novac u iznosu od 5.000 maraka radi obavljanja poslova iz nadležnosti šumskog gazdinstva.

Nakon hapšenja Dušanića oglasio se i predsednik RS Milorad Dodik, koji je rekao je da od generalnog direktora JP "Šume Srpske" traži da Dušanića smeni sa funkcije direktora Šumskog gazdinstva "Borja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)