NEVREME U BiH: Jaka kiša na severu izazvala bujice, poplavljene saobraćajnice

Tanjug

30. 05. 2023. u 23:57

U VREMENSKOJ nepogodi sa jakom kišom koja je danas pogodila severoistok, sever i delimično istok i centralni deo BiH, u nekoliko mesta su poplavljeni putevi i kućna dvorišta, ali za sada nije prijavljeno da je voda ušla i u objekte.

НЕВРЕМЕ У БиХ: Јака киша на северу изазвала бујице, поплављене саобраћајнице

Foto: Printscreen Youtube/Klix.ba

Portal Klix.ba prenosi da je situacija trenutno najgora u Tesliću gde se izlila reka Brezna zbog čega je blokiran magistralni put Banja Luka - Teslić, kod skretanja za naselje Jasenova.

Na putu Blatnica - Teslić kod Slatine, voda je poplavila kolovozne trake, a u jednoj ulici u Prnjavoru je došlo do izlivanja kanalizacije u dvorišta privatnih kuća.

Situacija je alarmantna i u Tuzli gde su zbog velike količine kiše poplavljene glavne gradske saobraćajnice, a u nekim delovima grada vozači su bili prinuđeni da zaustave vozila i sačekaju da se nivo vode smanji kako bi mogli da nastave kretanje s vozilom.

U izveštaju sarajevskog portala se podseća da ovakvo plavljenje tuzlanskih ulica nije retkost s obzirom na to da loši gradski odvodni sistem ne može da primi velike količine vode.

Bujične poplave na saobraćajnicama prijavljene su i kod Viteza zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, a slična situacija je i u Lukavcu i Gradačcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)