RADARI U ISTOČNOJ HERCEGOVINI DAJU REZULTATE: Više od 6.000 prekršaja zbog prekoračenja brzine

D.Curać

30. 05. 2023. u 17:00

NA području istočne Hercegovine od septembra prošle godine u funkciji je sedam stacionaranih radara, a prema analizi Policijske uprave Trebinja samo jedan od njih u Trebinju zabeležio je više 6.000 prekoračenja brzine.

РАДАРИ У ИСТОЧНОЈ ХЕРЦЕГОВИНИ ДАЈУ РЕЗУЛТАТЕ: Више од 6.000 прекршаја због прекорачења брзине

D. Curać

- Analiza funkcionisanja stacioniranih radara na području istočne Hercegovine tek treba da se radi, ali ono što smo do sada analizirali je funkcionsanje radara u trebinjskom nasleju Gorica gde je do pre mesec dana evidentirano oko 6.000 naloga - istakao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

U ovoj Policijskoj upravi posebno naglašavaju da cilj ovih radara nije sankacionisanje građana već poboljšanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

- Bio bih najsretniji da je evidentiran jedan ili pet prekrešaja, ali možete misliti šta bi se dešavalo da ih nema. Imamo potrebu da te radare postavimo i na neka druga mesta, koja su stvarno kritična. Cilj je da očuvamo stanje bezbednosti - dodaje Laketa.

Obrada podataka

STACIONIRANI radari počeli su sa radom u septembru prošle godine i to u Trebinju dva, i po jedan u Bileći, Gacku, Ljubinju, Berkovićima i Nevesinju. Građani su dugo vremena bili ubeđeni da oni nisu u funkciji pošto su kazne za prekršaje počele pristizati 2023. jer se, kako navode u PU Trebinje, obrada podataka vrši u Banjaluci.

Prema analizi rada radara, u PU Trebinju naglašavaju da je najmanji broj prekoračenja brzine bio od strane stanovništva Trebinja, odnosno da su prekrašaje pravili uglavnom vozači iz drugih sredina na putnom pravcu koji iz Trebinja vodi ka Crnoj Gori, u trebinjskom naselju Gorica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna