"JAČI OD NJEGA SU POKUŠALI DA MI UVEDU SANKCIJE" Dodik: Bećirović je beznačajan

Tanjug

28. 04. 2023. u 07:46

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, nakon što je član predsedništva BiH Denis Bećirović zatražio od EU da mu uvede sankcije, da su ''i jači od njega'' to pokušavali, ali da nisu uspeli.

ЈАЧИ ОД ЊЕГА СУ ПОКУШАЛИ ДА МИ УВЕДУ САНКЦИЈЕ Додик: Бећировић је безначајан

Foto: printskrin RTS

- Ne znam šta da govorim, malo jači od njega su predlagali, ali nisu uspeli. Kao što znate, ranije je su to bile neke vlade, mislim da je čak i ministarka za inostrane poslove Nemačke Analena Berbok predlagala nešto o tome, pa posle to nije prošlo - rekao je Dodik.

On je juče ocenio da je Bećirović ''beznačajan'' i da može samo da nešto pokušava.

- On je tek jedna trećina predsedništva, on je muslimanski član, i ja razumem da muslimani žele da Milorad Dodik dobije sankcije - rekao je predsednik Republike Srpske.

Bećirović je danas na sastanku u Sarajevu zatražio od šefa delegacije EU u BiH Johana Satlera da se EU pridruži sankcijama koje su Dodiku već uvele Amerika i Velika Britanija.

BONUS VIDEO: Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad Bosne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DENISOVIH 9 CILJEVA DO UKIDANJA RS: Novosti otkrivaju - Kako su Bošnjaci u UN branili svoju Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)