U BANJALUCI NAPADNUTI AKTIVISTI „BH POVORKE PONOSA“: Tri osobe povređenje

S. MIŠLjENOVIĆ

20. 03. 2023. u 09:37

ISPRED prostorija "Transparensi internešnela" u Banjaluci u subotu uveče su fizički napadnuti učesnici sastanka koordinacionog odbora organizacije "BH povorka ponosa", posle čega je intervenisala policija. Napadači su povredili tri sobe, a jednoj osobi ukazana je lekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći.

У БАЊАЛУЦИ НАПАДНУТИ АКТИВИСТИ „БХ ПОВОРКЕ ПОНОСА“: Три особе повређење

Ilustracija / Foto O. Matavulj

Iz policije su saopštili da im je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira, odnosno da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila.

- Jednoj oštećenoj osobi je ukazana lekarska pomoć u Službi hitne pomoći zbog telesnih povreda koje je zadobila, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije PU Banjaluka, radi lične bezbednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih osoba - istakli su u policiji.

Povodom ovog napada oglasila se i novinarka i urednica "E-trafike" Vanja Stokić koja je napadnuta.

ZABRANA

POLICIJA je zabranila ranije najavljeni skup "BH povorke ponosa" koja je planirala projekciju filma "Prajd" i diskusiju o pravima i slobodama i žurku u prostoru DKC "Incel". Ovaj skup je zabranjen uz obrazloženje da su aktivisti nakon niza pretnji ugroženi i da im se ne može garantovati bezbednost.

- Ljudi, Ajdin Kamber i ja smo dobro, koliko to možemo biti u ovim okolnostima. Hvala vam na pozivima, porukama, nuđenju pomoći. Grupa od 20 do 30 huligana je napala grupu od 15 ljudi, većinom devojaka. Povređena je jedna devojka iz povorke i Ajdin i ja. Ironično, došli su da tuku gejeve, a "istresli" se na strejt paru. Moj momak je dobio flašu u glavu. Bacili su me sa jednog zidića i poderali mi ruku. Imam mnogo mučnih detalja koje sam podelila sa policijom i medijima - napisala je na "Fejsbuku" Stokićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (2)

LEPA ĆERKA TANJE BOŠKOVIĆ: Glumile su zajedno samo u jednom filmu