POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU NOVE BOLNICE: Počinju radovi na izgradnji novog zdravstvenog objekta u gradu na Trebišnjici

D.Curać

13. 02. 2023. u 13:36

MINISTAR zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS, Alen Šeranić potpisao je u Banjaluci ugovor sa grupom izvođača za izgradnju nove Bolnice u Trebinju, čija je vrednost 128,4 miliona KM.

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ НОВЕ БОЛНИЦЕ: Почињу радови на изградњи новог здравственог објекта у граду на Требишњици

Bolnica Trebinje foto SRNA

Tako će na jugu RS uskoro početi radovi na izgradnji novog savremenog objekta, ukupne površine 17.826 metara kvadratnih, 223 kreveta i obuhvataće odeljenja onkologije, pulmologije, infektivno odeljenje, odeljenje psihijatrije, neurologije, interno odeljenje, odeljenje nefrologije, porođajno odeljenje i ginekologiju.

- Sada sledi dobijanje pripremene građevinske dozvole, čiji će nosilac biti Bolnica Trebinje, a nakon toga uvođenje izvođača u posao - rekao je Šeranić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik RS Milorad Dodik, koji je istakao da se radi o bolnici budućnosti.

- Sredstva za realizaciju ovog objekta biće obezbeđena iz budžeta Srpske. Bolnica je savremena po svim elementima i sa pravom je možemo nazvati bolnica budućnosti - istakao je Dodik.

Nakon potpisivanja ugovora oglasili su se i članovi Pokreta za restituciju Trebinje, koji već mesecima upozoravaju da je sporno zemljište za izgradnju nove Bolnice.

PROJEKAT ZA PONOS

MIRKO Ćurić poželeo je da trebinjski zdravstveni radnici najviše posla imaju u porodiljskom odeljenju.

- Nama bi najdraže bilo da porodiljsko odeljenje bude najopterećenije, da nam se rađaju deca, a sva ostala da rade shodno potrebama stanovništva. Nadamo se da će se generacije koje dolaze ponositi ovim projektom - istakao je Ćurić.

Oni tvrde da se radi o poljoprivrednom zemljištu, koje je oduzeto njihovim precima, a koje se ne može pretvoriti u građevinsko. Zbog toga su podneli krivične prijave protiv nadležnih u institucijama od grada Trebinja do Vlade Srpske.

Svečanosti u Banjaluci prisustvovala je i delegacija iz Trebinja, predvođena gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i direktorom Bolnice Nedeljkom Lambetom. Prema njihovim rečima, ovo je za Trebinje, ali i Republiku srpsku istorijski dan.

- Cilj nam je da napravimo bolnicu koja će imati 223 kreveta i najsavremenija odeljenja, a da pored zdravstvene zaštite građana krenemo i u komercijalnom delu, odnosno da privučemo građane Hrvatske ili Srbije - rekao je Lambeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)