"ČEKAMO DA SE FORMIRA VEĆE NARODA": Dodik otkrio kada će biti izabrana nova Vlada RS

Novosti online

09. 12. 2022. u 22:12

MANDATAR za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković obavestio nas je da su koncipirani svi elemetni za sastav Vlade, rekao je predsednik SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanak Izvršnog komiteta ove stranke.

ЧЕКАМО ДА СЕ ФОРМИРА ВЕЋЕ НАРОДА: Додик открио када ће бити изабрана нова Влада РС

Foto: instagram.com/ mdodik.officia

 - Samo čekamo da se forimira Veće naroda, a to je u utorak. Nakon toga zatražićemo sednicu Narodne skupštine RS kako bi se izabrala nova Vlada Srpske - rekao je Dodik, koji je i predsednik Srpske.

On je dodao i da je CIK i po tom pitanju odugovlačio.

- Veoma afikasno smo završili kontituisanje NSRS, zavšren je postupak oko delegata Veća naroda i Doma naroda. Aktivnosti CIK-a su usmerene protiv SNSD-a, nevažeći listić su proglasili važećim - ukazao je Dodik na konferenciji za novinare, prenosi RTRS.

Reagovao je na, kako kaže, sramnu i nezakonitu odluku Centralne izborne komisije BiH u procesu izbora delegata iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Rekao je da je ta odluka CIK-a "najcrnja tačka u radu Centralne izborne komisije". CIK u kontinuitetu sprovodi aktivnosti koje su direktno uperene protiv SNSD, poručio je Dodik. On je istakao i da Republika Srpska nije zadovoljna sprovođenjem Dejtonskog sporazuma.

- Smatramo da tzv. PIK (Savet za sprovođenje mira) najviše doprinosi problemima u BiH. Prvaci sveta u rušenju BiH jesu zemlje PIK, za lažnu nadu na ovim prostorima, jer sve njihove politike bile su promašene. Nas nagovaraju kako je to nešto dobro za nas, a mi, eto, od muke, to kao prihvatamo. Zalagaćemo se za Ustavnu poziciju BiH - naglasio je Dodik.

Dodik je naveo i da SNSD na zajedničkom nivou ima najviše predstavnika i da je nezaobilazno da dobije i četvrtog delegata u Domu naroda parlamenta BiH, kao i da Borjana Krišto iz HDZ-a BiH ima podršku SNSD-a da bude predsedavajući Saveta ministara BiH.

Istakao je da je utvrđena delegacija koja će predstavljati SNSD u razgovorima sa predstavnicima "osmorke".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)