NAGODBA NA GODINU ROBIJE: Zvorničanin priznao krijumčarenje ljudi

24. 10. 2022. u 11:30

ZVORNIČANIN Srđan Lazić (25) sporazumno je u potpunosti priznao krivicu za koju ga sumnjiči Tužikaštvo BiH, rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

НАГОДБА НА ГОДИНУ РОБИЈЕ: Зворничанин признао кријумчарење људи

v mitrić

Lazić je priznao da je kriv, što je zajedno sa drugim osobama, krajem 2019. godine, na području Zvornika i okoline, učestvovao u organizovanom krijumčarenju grupe od 10 migranata, državljana Pakistana i Indije, koji su sa područja Srbije krijumčareni na teritoriju Bosne i Hercegovine, radi njihovog daljeg krijumčarenja prema zemljama EU, a radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

-U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, kao i novčana kazna u iznosu 500 KM, kao i oduzimanje predmeta koriščenih za činjenje krivičnog dela -kaže mr Grubešić.

-Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u činjenju krivičnog dela, kao i sa sudskom praksom i izricanjem presuda za ista ili slična (ne)dela.Sporazum je prosleđen Sudu BiH.

I u Srbiji, samo preko Drine, je u toku procesuiranje krijumčara ljudi, što je postao jedan od najčešćih „biznisa“ krijumčara.Neki od njih, na razne načine, pokušavaju da izbegnu odgovornost.

Tako je brat jednog krijumčara u policiji izjavio, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošču, da mu je lokalna advokatica tražila 5000 evra, da „odeđenom tužicu“ kako bi mešetar bio olobođen, što se i dogodilo.

Advokatica, koja je i visoki funkcioner lokalne vlasti, po svoj prilici, moraće da objasni da li je to tačno ili da je u pitanju podmetanje.

Pošto je dovoljno dugo vremena prošlo, nema vesti da je podnela krivičnu prijavu protiv brata mešatara koji naglašava da je pomenutih 5000 evra uzeo, a razbojnici su, kad su saznali da ima pare, upali mu u kuću i tražili trostruko više novca.V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)